Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Jubileumskavalkade av ikoniske klokker

49_Breitling-Premier-B01-Chronograph-42_Ref

Oppdatert

29. januar 2024

I klokkeverdenen går ikke jubileer upåaktet hen. Snarere tvert imot markeres begivenhetene ofte med storslagne feiringer og lanseringer til glede for alle klokkeinteresserte. 2023 kan sies å ha vært en jubileumskavalkade uten like.


TAG Heuer Carrera – 60 år med ikonisk design

TAG Heuer markerer i år 60-årsjubileet for Carrera med flere nyheter. Den ikoniske kronografen ble opprinnelig skapt av Jack Heuer i 1963, og er oppkalt etter det legendariske billøpet Carrera Panamericana, som fant sted i Mexico på 1950-tallet.

Årets nye Carrera Chronograph i 39 mm størrelse er en nytolkning av førsteutgaven fra 60-tallet. Ved å kombinere typiske trekk og egenskaper fra både fortid og nåtid, har TAG Heuer skapt et design som både er friskt og samtidig umiskjennelig Carrera.

CBS2212

Tallskiven har en helt unik utforming med en konveks kant, som glir sømløst over i en konkav indre bezel med tachymeter-skala. Det spesielle designet har gitt den kallenavnet «Glassbox».
Konstruksjonen gir en særegen dybde, som fremheves av det buede safirglasset. Med mørkeblå tallskive har Carrera Chronograph et sofistikert uttrykk, mens den svarte versjonen trekker seg mer mot vintage. Skiven har klassisk reversert «panda» med sølvhvite underskiver på svart bakgrunn, samt datovindu plassert klokken 12.

Begge variantene drives av det nye manufakturverket TH20-00, som er en videreutvikling av det mer kjente Heuer 02. Urverket har nå mer effektivt opptrekk, høyere presisjon og en mer påkostetfinish. Fullt opptrukket har kaliberet en gangreserve på omtrent 80 timer.


Breitling Premier B01 Chronograph

Breitling Premier B01 Chronograph 42 trives like godt oppe blant skyene som plantet på jorden. De seks nye modellene er inspirert av de historiske Premier-modeller, som ble introdusert i 1943. 80-åringen slekter på Breitlings profesjonelle pilotkronografer, men ble opprinnelig skapt som et mer elegant alternativ for sivil bruk. Samme filosofi er gjeldende for årets versjoner, som byr på en klassisk stil og uovertruffen eleganse. Under overflaten drives samtlige av nykommerne av Breitlings kritikerroste manufakturverk, Caliber B01.

01_The-new-Breitling-Premier-B01-Chronograph-42-Collection_RGB

Blancpain Fifty Fathoms feirer 70 år

Det feires også under vannskorpen. Blancpain har 70-årsjubilanten Fifty Fathoms, som sammen med Rolex Submariner regnes som verdens første moderne dykkerklokke for profesjonell bruk. Blancpain har lovet flere overraskelser gjennom året, og noen av dem er
allerede avslørt.


Dykk dypt med Omega Seamaster i Summer Blue

Omega Seamaster har en historie som går helt tilbake til 1948, og feirer 75-årsjubileum med en spesialutgave av alle klokkene i Seamaster-kolleksjonen.

Seamaster_Familly_Simplifie_5120x2880_CMYK

Felles for alle klokkene er den unike blåfargen som er en tydelig referanse til elementet Omega Seamaster er skapt for, nemlig vann. Urskivene har fargen som Omega kaller «Summer Blue» og har en forløpning fra lys i sentrum til mørkere i kanten av urskiven. Fargen er den samme på alle klokkene, men er lagt på i lag som reflekterer hvor mye vanntrykk de tåler. Jo dypere ned i havet du kan bruke klokken, jo mørkere er fargen. Fargetemaet gjentas også i en lyseblå variant av Super-LumiNova på alle de selvlysende detaljene på bezel og urskive. Det gjør klokkene både spesielle og ikke minst like vakre i mørket som ut i sola på sjøen. Baklokket på alle klokkene i kolleksjonen har en vakker inngravering av havguden Poseidon fra gresk mytologi, og inskripsjonen "Seamaster since 1948".

SoMe_Bjerkemagasin23