Hans Wilsdorf var helt overbevist om en persons evne til å innovere og strebe etter perfeksjon. Mer enn 100 år etter opprettelsen av merkevaren, er grunnleggerens filosofi mer til stede enn noen gang, fra produksjonen av selskapets klokker til dets forpliktelser over hele verden.

FORPLIKTELSE TIL PERFEKSJON

Siden starten, har historien om Rolex vært preget av søken etter perfeksjon og en ambisjon om å flytte grenser.

«MOTSTANDEN JEG MØTTE VIRKET UOVERKOMMELIG.»

På begynnelsen av 1900-tallet var en visjonær gründer basert i London på randen av suksess. Målet hans? Å introdusere datidens urmakerbransje for en hittil ukjent skivesignatur: Rolex. Et nytt navn, oppfunnet i 1908, skulle bli et av verdens mest respekterte merker i løpet av noen tiår. Som Hans Wilsdorf fortalte i sine memoarer fra de første dagene av selskapet hans, virket motstanden han møtte uoverkommelig i begynnelsen. Entreprenøren startet med svært lite, men han hadde noen uvurderlige egenskaper: visjon, utholdenhet og en ekstraordinær arbeidsevne. Han ble foreldreløs i en alder av 12 år, og satt kun igjen med sin egen vilje til å overvinne utfordringer. Hans Wilsdorf endte med å skape verdens første vanntette, selvopptrekkende armbåndsur, med en evigvarende rotor – en klokke som har blitt en målestokk når det gjelder kvalitet og prestisje.

«For komplisert, for skjør, dårlig tilpasset» – klokken ble møtt med stor skepsis. Likevel, ved å stole på sine egne ferdigheter, klarte Hans Wilsdorf å oppnå sitt dristige mål om å etablere Rolex-klokken – Oyster Perpetual – som arketypen på det vanntette klokken: presis, robust og i stand til å tåle alle forhold. Men han var ikke bare en visjonær som ga Rolex-klokkene sine grunnleggende tekniske og estetiske egenskaper. Hans konstante søken etter perfeksjon ble ledsaget av en dyp generøsitet og urokkelig tro på menneskelig potensial.

FORENT KOMPETANSE

Rolex er et integrert og uavhengig selskap, og har produksjonsressurser som omfatter et bredt spekter av ferdigheter og kunnskap. Urmakere, ingeniører, designere og andre spesialister jobber tett sammen fra design til produksjon av klokkene. Rolex sin bedriftskultur er først og fremst basert på menneskelige verdier, som setter både ekspertise og ferdigheter i hjertet av merkevarens ulike aktiviteter.

Rolex er en plass for en rekke yrker, skapt av ansatte som er eksperter på sine felt. Selskapet har full kontroll over sine essensielle komponenter, fra støpning av gullegeringer til maskinering, etterbehandling og montering av urverk, urkasse, urskive og lenkeelementer, samt edelstensetting. Kunnskapen deres gjøres også tilgjengelig over hele verden takket være et eksepsjonelt nettverk.

For å sikre at merkevarens ekspertise eksisterer i fremtiden, har Rolex sitt egne, unike kunnskapssenter. Dedikert til jakten på perfeksjonisme og utvikling av sine ansatte, tilbyr senteret, som ligger i Genève, opplæring til ansatte og instruerer lærlinger. Selskapet har som mål å føre sin stolthet over ferdigheter og mestring av sin kunnskap til yngre generasjoner.

EN KLOKKE ULIK DE ANDRE

Oyster Perpetual-kolleksjonen ble bygget på suksessen til den originale Oyster-modellen, patentert av Rolex og lansert i 1926.

Som verdens første vanntette armbåndsur, spilte den en banebrytende rolle i utviklingen av det moderne uret. I løpet av årene ble Oyster den stolte bæreren av mange andre innovasjoner – for eksempel det selvopptrekkende urverket ved hjelp av Perpetual-rotoren (1931) – som definerte identiteten til modellene i kolleksjonen og økte Rolex sitt rykte for perfeksjon, hvorav kronometrisk presisjon og pålitelighet er blant hjørnesteinene.

Oyster utviklet seg gradvis til en kolleksjon klokker som integrerte nye funksjoner og innovative teknologier. Alle modellene deler grunnleggende egenskaper og en sterk visuell identitet. I dag består kolleksjonen av 12 modeller, delt inn i to kategorier: Klassiske klokker som Datejust og Day Date, og profesjonelle klokker, inkludert Explorer og GMT-Master II.

Som pioneren innen armbåndsur, er selskapet opphavet til en rekke store innovasjoner i urmakerindustrien og har innlevert over 500 patenter i løpet av sin historie.

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!