Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona er et ikon, hvor navn og funksjon alltid vil bli knyttet til motorsportens verden. Seks tiår etter opprettelsen forblir den i en klasse for seg blant sportskronografer.

En ikonisk modell introdusert i 1963. Rolex Cosmograph Daytona ble designet for å møte behovene til profesjonelle utøvere innen motorsporten. Utstyrt med en tachymetrisk bezel og et mekanisk urverk med høy ytelse, er denne nå legendariske kronografen det foretrukne instrumentet for å måle tidsintervaller eller bestemme gjennomsnittshastigheter.

Synonymt med fart

På Rolex Cosmograph Daytona vises de medgåtte timene og minuttene på subdialsene, henholdsvis klokken 9 og 3, og de medgåtte sekundene avleses ved hjelp av den pilspissede midtviseren og 60-sekunders skalaen rundt skiven.

Cosmograph Daytonas bezel, i metall eller høyteknologisk keramikk, fungerer som et tachymeter. Skalaen kan brukes til å lese en gjennomsnittshastighet over en gitt avstand, basert på medgått tid. Dette gjør det til det ideelle instrumentet for å måle hastigheter opp til 400 enheter i timen, uttrykt i kilometer, miles eller en hvilken som helst annen måleenhet.

En kronograf laget for racerbanen

Rolex Cosmograph Daytona er utstyrt med kaliber 4130, et selvopptrekkende mekanisk kronografurverk, som tilbyr en gangreserve på omtrent 72 timer. Urverket er helt utviklet og produsert av Rolex. Dette urverket har en kronograffunksjon med et redusert antall komponenter, og forbedrer dermed påliteligheten ytterligere. Kronografen er engasjert av en mekanisme med søylehjul og vertikal clutch. Dette muliggjør en umiddelbar og ekstremt presis start på timingen.

Superlative chronometer-sertifisering

Som alle Rolex-klokker er Cosmograph Daytona dekket av Superlative Chronometer-sertifiseringen. Denne betegnelsen vitner om at hver klokke som forlater merkets verksteder har gjennomgått en rekke tester utført av Rolex, i sine egne laboratorier, i henhold til sine egne kriterier. Superlative Chronometer-statusen symboliseres av det grønne merket som følger med hver Rolex-klokke og er kombinert med en internasjonal fem-års garanti.

Stedet, legenden

Rolex Cosmograph Daytona er uløselig knyttet til en verden av motorsport. Klokken hyller stedet – Daytona Beach, Florida – der lidenskapen for fart og racing blomstret tidlig på 1900-tallet. Fra 1903 til 1935 ble den hardpakkede sandstranden i Daytona berømt som det perfekte stedet for å slå fartsrekorder. Ikke mindre enn 80 offisielle rekorder ble satt der, 14 av dem var for den raskeste hastigheten i verden.

Daytona International Speedway® åpnet i 1959, og Rolex har vært banens offisielle klokke siden den gang. Noen år senere, for å understreke merkets tilknytning til den amerikanske racerbanen, ga Rolex ut sin nye modell med navnet Cosmograph Daytona.

I løpet av tiårene har merkets tilstedeværelse i racing vokst jevnt, og samarbeidet strekker seg til de ledende sjåførene og arrangementene over hele verden. I store deler av denne historiske reisen har Cosmograph Daytona vært grunnpilaren for de privilegerte båndene mellom Rolex og motorsport.

Besøk oss for å oppdage Cosmograph Daytona

Som en offisiell Rolex-forhandler er vi de eneste forhandlerne som har lov til å selge Rolex-klokker. Med den nødvendige kompetansen og den tekniske kunnskapen hjelper vi deg å ta valget som vil vare livet ut.

Oppdag kolleksjonen
Kontakt oss

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!