Cartier gir sin kolleksjon Tank Française en moderne oppdatering.

Små endringer gir et sportigere utseende. I tillegg har en av modellene nå et automatisk urverk.

Cartier har oppdatert Tank Française. Française ble introdusert i 1996 og brakte den første lenken inn i Tank-familien. Française tok klokkeverdenen med storm, og ble etter hvert en av Cartiers bestselgere. Cartier har holdt denne serien tro mot det engelske uttrykket «if it aint broke, dont fix it», og har med det stort sett latt Française sitt utseende være uendret de siste 25 årene.

Nå har den fornyede Tank Française-kolleksjonen totalt syv nye referanser: small og medium størrelser i gull, både med og uten diamanter, og small, medium og large kasser i stål. Stålmodellen i large har fått et automatisk urverk med dato klokken tre, mens referansene i small og medium drives av quartzurverk.

På avstand ser den nye Tank Française mye ut som den gamle Tank Française, men Cartier har oppdatert noen av klokkens detaljer for å gi den et mer moderne preg:

Kassestørrelsene er noen hakk større i de nye modellene, kontra de eldre Tank Française.

Kassen og lenken har en børstet sateng-finish, i motsetning til de mer polerte overflatene som er tradisjonelt for Française.

Denne sateng-finishen er kanskje mest merkbar på endeleddene, som også har blitt oppdatert – nå kobler et stort børstet endeledd kassen til lenken. Før benyttet de seg av tre ledd for å feste disse delene sammen.

Kronen er integrert i kassen, noe som gir den en litt slankere profil.

Modellene i gull har nå en champagneskive, mens alle stålmodellene har sølvskiver. Alle modellene i small har en «sunray finish» på skiven, mens stålmodellene i medium og large har en satengfinish.

De velkjente sorte romertallene er byttet ut med sølvfargede romertall på stålmodellene.

Vi kan oppsummere nyheten med at mange små endringer er gjort, som fører til at modellene fremstår mer moderne og sporty enn de tidligere utgavene, som hadde et veldig klassisk preg. Dette betyr ikke at det velkjente, klassiske preget er borte, men modellen føles mer som en klokke du kan benytte ved enhver anledning.

Cartier og den nye Tank Française kolleksjonen er tilgjengelig i vår butikk i Nedre Slottsgate 11, Oslo.
Ved spørsmål eller andre henvendelser, kontakt butikken på e-post: salg.nsgt@urmaker-bjerke.no

Se mer fra Cartier

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!