Det er snart duket for en ny 17. mai feiring her til lands, som markerer starten på festsesongen. Vår og sommer er høytid for fest og feiring, noe som ofte tilsier en pyntet bekledning i form av dress, bunad eller kjole. Til finstasen er det mange som ønsker å bruke en dressklokke. Hva som definerer en dressklokke har blitt diskutert lenge, og man ser et lite skifte fra det som var definisjonen tidligere. Da ble ofte en dressklokke sett på som en rund, tynn, enkel og elegant klokke med en form for skinnrem. I dag har denne definisjonen blitt dratt litt, og man ser stadig flere sportslige modeller som gjør seg fint til finstasen. Her er et lite utvalg klokker som gjør seg godt til en dress.

TAG Heuer Carrera Day-Date, ref. WBN2012.FC6502

Carrera er kanskje den mest kjente og prestisjetunge kolleksjonen til TAG Heuer, med over 6 tiår på markedet. Kolleksjonen inneholder et vidt spekter av modeller, som varier i fra sportsklokker til dressklokker. Modellen vi har valgt ut, krysser av mange av boksene til en elegant dressklokke. Designet på klokken er subtilt og elegant, samtidig som man har funksjoner som både dag- og datovisning. Den blå «sunray» skiven er svært fin å hvile øynene på, og modellen har en lekker skinnrem som matcher. Kassen i stål komplimenteres godt av indeksene og viserne i samme materiale. Modellen måler 41 mm og er vanntett ned til 100 meter, som gjør klokken til både et hverdagsur og en dressklokke.

OMEGA DeVille Tresór, ref. O43513402102001

OMEGA sin kolleksjon DeVille har et bredt utvalg av dressklokker. Modellen vi har valgt ut ved denne anledningen er en DeVille Trésor. Karakterisert av sin tynne og elegante kasse, ble Trésor-linjen først lansert av OMEGA i 1949 og huset det legendariske 30mm kaliberet. Denne svært elegante klokken måler 40 mm og har en kasse i stål og kommer med en sort skinnrem. Den sølvfargede skiven er en fin kontrast til skinnremmen og gir en elegant personlighet til klokken. De lange viserne og indeksene i sølv passer perfekt til kassen og skiven. Modellen drives av OMEGA sitt egne Co-Axial Master Chronometer Caliber 8910 som kan ses igjennom kassens åpne baklokk.

IWC Schaffhausen Portofino Automatic, ref. IW356504

«Simply classic». Dette sier IWC om sin Portofino Automatic og i mange år har dette vært hemmeligheten bak dens suksess. Tre visere og en diskré datovisning, men den trenger ikke noe mer for å være en fullverdig dressklokke. Kombinasjonen med en kasse i rødt gull og brun skinnrem er tidløs, elegant og klassisk. Dette er en klokke som hever et hvert antrekk og tilfører det lille ekstra. Kassen måler 40 mm og den sølvfargede skiven inneholder en datovisning klokken 3, samt visere og indekser i rødt gull. Baklokket prydes med en inngravering fra kolleksjonen sitt navn – Portofino.

Vacheron Constantin Patromony, ref. 4100U/000R-B180

Vacheron Constantin har lang erfaring med å produsere dressklokker. Patrimony kolleksjonen er en svært elegant kolleksjon, og inneholder mye av det en dressklokke skal ha. En rund og slank kasse i et edelt metall, en stilren tallskive og skinnrem. Som alle andre modeller i Patrimony serien viser denne modellen en fantastisk balanse mellom stramme linjer og kurver. Modellen i 18 karat rosa gull måler 36 mm og har en dus, sølvfarget tallskive med visere og indekser som matcher klokken kasse perfekt.

For mange kvinner er 17. mai synonymt med bunad eller kjole. På samme nivå som med dressen, er det ofte diskutert hva som passer til bunad. Før i tiden var lommeur en sikker vinner for menn, men svært få har et slikt ur å dra frem til bunaden. Man kan se at mange av de samme «normene» blir brukt om klokker til bunaden eller kjolen. Det skal være elegant og enkelt, og ikke stjele for mye oppmerksomhet fra den vakre bekledningen. Her er et lite knippe klokker vi mener passer til bunad eller en pen bekledning for dame.

IWC Schaffhausen Portofino Automatic 34, ref. IW357411

IWC Schaffhausen Portofino er ikke en kolleksjon kun for menn. Denne kolleksjonen har et rikt utvalg av modeller med mindre klassestørrelser. Denne modellen måler 34 mm og er produsert i stål. Den svært vakre skiven i sølv har visere og indekser i gull, samt diamanter langs kanten av skiven. Dette er med på å gi klokken et mer feminint preg. Klokken kommer på en blå kalveskinnsrem med «quick-change» system som gjør det enkelt å bytte remmer.

Jaeger-LeCoultre Reverso One, ref. Q3288420

Denne modellen fra Jaeger-LeCoultre utstråler en tidløs femininitet. Reverso-kolleksjonen er et ikon og ble først produsert for polospillere, hvor kassen kunne dreies 180 grader for å beskytte glasset under aktivitet. Dette er en Reverso-modell som sitter perfekt på en kvinnes håndledd. Urkassen på denne modellen er i stål og måler 40,1 x 20 mm. Tallskiven i front er hvit med arabiske tall, mens den på baksiden har en stålplate der man kan velge å gravere inn tekst eller lignende. Modellens fremside er også prydet med 26 diamanter.

Panerai Luminor Due, ref. PAM01248

Paneri Luminor Due er elegant med rene og minimalistiske linjer. Stålkassen måler 38 mm og har den velkjente Luminor kasseformen og kronebeskytteren. Klokkens høydepunkt er skiven, som er av børstet elfenben med selvlysende arabiske tall og timemarkører i rosa gull. På skiven finner man også et datovindu klokken 3 og en liten sekundviser klokken 9. Klokken kommer med en vakker, rød skinnrem.

OMEGA Constellation Manhattan, ref. O13125286063001

Dette er femte generasjon av Constellation Manhattan og med denne fornyingen bringer Omega tilbake kolleksjonens opprinnelige navn fra 1982. Dette er en ekstremt vakker modell som kombinerer materialer og farger på en perfekt måte. Selve kassen og lenken er produsert i stål, og bezelen og detaljer i lenken er produsert i 18 karat Sedna gull, som er OMEGA sitt egne roségull. Skiven har en vakker brunfarge med «sunray finish», som går perfekt til Sedna gullet i bezelen. Diamantene i bezelen og indeksene av diamanter er med på å fremme den feminine siden av klokken.

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!