Vår og sommer er helt klart høytiden for fest og feiring. I mange av disse tilfellene børster man støv av finstasen og tar på seg dressen. Hva som definerer en dressklokke har blitt diskutert lenge, og man ser et lite skifte fra det som var definisjonen tidligere. Da ble ofte en dressklokke sett på som en rund, tynn, enkel og elegant klokke med en form for skinnrem. I dag har denne definisjonen blitt dratt litt, og man ser stadig flere sportslige modeller som gjør seg fint til dress. Her er et lite utvalg klokker som gjør seg godt til et pent antrekk.

Longines Master Collection, ref. L29194920
Longines Master Collection er en kolleksjon med en rekke klassiske dressur. Denne modellen er heller ingen unntak. Modellen har et slankt design, som gjør at den glir elegant under dress skjorten. Den flotte blåfargen i tallskiven gir et vakkert uttrykk, sammen med dato-hjulet og månefasen klokken 6. Fargen på klokken gjør at den passer enhver dress, og skinnremmen passer skiven perfekt. Denne modellen er en sikker vinner når du skal ha en klokke til dressen.

TAG Heuer Aquaracer Professional 200, ref. WBP1110.BA0627
Som konfirmant, ung voksen eller om man skal gjøre sitt første klokkekjøp, ønsker mange en allsidig klokke som passer til det meste. TAG Heuer sin Aquaracer er ikke en dressklokke, men en sportsmodell. Det betyr ikke at man må ta den av når man tar på seg penere tøy – tvert imot. En stilren og allsidig klokke som dette, kan fint brukes til en dress på 17. mai uten at noen bør heve et øyenbryn.

Cartier Santos-Dumont, ref. W2SA0011
For den litt mer eksentriske og moderne, er Cartier sin Santos-Dumont det perfekte valget. Klokken innehar fortsatt det slanke og elegante preget, men har en utradisjonell kasseform og kombinerer to materialer igjennom roségull og stål. Den ikoniske tallskiven med romertall og de blå sverd-viserne gjør seg perfekt på en klokke ment til finstasen. Kombinasjonen av materialer og den sorte skinnremmen gjør klokken til et naturlig valg når det kommer til dressklokke, selv om den ikke innehar den tradisjonelle formen.

IWC Schaffhausen Portugieser Chronograph, ref. IW371604
IWC Schaffhausen er en av de ledende merkene innen dressur, og det er ikke uten grunn. Merket har flere serier med elegante modeller, og den mest kjente er Portugieser. Den utvalgte modellen har et klassisk design, som gjør seg utmerket til penklærne. Kassen og skiven kombinerer fargene fra stål, gull og sølv på en perfekt måte. Skiven i sølv med detaljer i gull kan både være diskret, samtidig som den kan stikke frem om man ønsker det. Her har du en sikker vinner for alle anledninger.

Vacheron Constantin Patrimony, ref. 85180/000R-B515
Vacheron Constantin har lang erfaring med å produsere «dressur». Patrimony serien er en svært elegant kolleksjon, og inneholder mye av det en dressklokke skal ha. En rund og slank kasse i et edelt metall, en stilren tallskive og skinnrem. Den blå skiven passer perfekt mot kassen i roségull, og skaper et delikat utseende på klokken. Modellen måler 40 mm og drives av Vacheron Constantin sitt eget urverk, caliber 2450 Q6, et automatikk verk med ca 40 timers gangreserve.

Patek Philippe Grand Complications, ref. 5327R-001
Det ultimate dressuret for mange er nok en klokke fra Patek Philippe. Denne utvalgte modellen er fra kolleksjonen Grand Complications og har et design som overgår det meste. Kassen i rosègull, den hvite skiven med et lite hint av blått gjør seg perfekt til alle former for dresser. Selv om skiven inneholder komplikasjoner som perpetual calendar og månefase, holdes likevel tallskiven elegant og ren. Med en størrelse på 39 mm og en kasse som er «ultra-thin», er modellen den perfekte dressklokken.

For kvinner er det snart tid for å ta på seg bunaden igjen. På samme nivå som med dressen, er det ofte diskutert hva som passer til bunad. Før i tiden var lommeur en sikker vinner for menn, men svært få har et slikt ur å dra frem til bunaden. Man kan se at mange av de samme «normene» blir brukt om klokker til bunaden. Det skal være elegant og enkelt, og ikke stjele for mye oppmerksomhet fra den vakre bunaden. Her er et lite knippe klokker vi mener passer til bunad eller en pen bekledning for dame.

Cartier Panthère de Cartier, ref. WSPN0006
Cartier sin Panthère kolleksjon er tidløs og klassisk. Denne utvalgte modellen har den velkjente ikoniske tallskiven med de blå sverd-viserne og en kasse og lenke i stål. Selv om modellen er relativt liten, har den et distinktivt design som gjør at den blir lagt merke til, uten å ta for mye plass. Dette er en modell som passer både bunad eller et annet pent antrekk.

OMEGA Constellation Manhattan, ref. O13110286005001
Constellation serien har en lang og innholdsrik tradisjon hos OMEGA. Denne modellen er dempet og skriker ikke etter oppmerksomhet fra håndleddet. Kommer man nærmere klokken kan man allikevel oppdage flotte detaljer. Den hvite perlemorskiven passer til alt, og er en nydelig detalj som gir klokken mer dybde, uten at det blir for mye. Den flotte lenken i stål gjør seg nesten som et armbånd, og passer dermed utmerket til et pent antrekk.

IWC Schaffhausen Portofino Automatic 34, ref. IW357405
Er du på utkikk etter noe med litt mer farge, er dette modellen for deg. Klokken har en nydelig grønnfarge på skiven, med et fint spill i. Modellen kommer med en passende grønn alligatorrem som gjør seg perfekt til skiven. Selv om denne modellen har mer farger, er den allikevel dempet og diskret, og vil ikke ta for mye oppmerksomhet fra antrekket eller være sjenerende på noen som helst måte. Fargen kler de fleste bunader og festantrekk svært godt.

Jaeger-LeCoultre Reverso Classic Small Duetto, ref. Q2668432
Jaeger-LeCoultre er en av de mest anerkjente urpordusentene i verden, og Reverso serien er deres mest kjente. Denne modellen har den svært spesielle funksjonen med to tallskiver – en på hver side av kassen. Dette betyr at du kan matche klokken til flere antrekk. Fremsiden av klokken har den klassiske, hvite tallskiven med blå hender. Baksiden av kassen har en sort tallskive med diamanter på over- og undersiden, noe som gjør den enda mer pyntet. Med denne modellen får du to klokker i en, noe som gjør den til den perfekte penklokken.

Patek Philippe Golden Ellipse, ref. 5738/51G-001
Igjen, er nok en modell fra Patek Philippe den ultimate penklokken. Denne unisex modellen er som skapt for bunad, og gjør seg til alle farger. Mønsteret i skiven gjenspeiler mye av de man finner i mange bunader, og det hvite gullet mot den sorte skiven gjør klokken svært anvendelig. Dette er en klokke som med rette kan ta mye plass og være synlig, samtidig som den er enkel å gjemme mer bort på grunn av det slanke og delikate designet. Denne modellen er nå tilgjengelig i vår butikk i Karl Johans gate 31, Oslo.

Les det nyeste Bjerke Magasinet nå!

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Erling Braut Haaland sin tilværelse som en av verdens stigende stjerner på fotballbanen og hans store interesse for klokker. Vi lærer også mer om klokker sitt forhold til Fotball som idrett. Bærekraftig urmakerkunst er også noe som har kommet i fokus hos flere av urprodusentene. Les også mer om Urmaker Bjerke sine egne storsatsninger Bjerke Vintage & Pre-Owned og Bjerke MasterClass.