Tekst: Jon Henrik Haraldsen
Foto: Produsenten

Sveitsiske Breguet og tyske A. Lange & Söhne byr på to unike varianter av mekaniske ur i toppklassen.

I 1775 etablerte Abraham-Louis Breguet selskapet som bærer hans navn. Over 200 år senere regnes Breguet i dag som en del av indrefileten til den sveitsiske klokkeindustrien. En produsent med et skyhøyt fokus på kvalitet og håndverk, hvor klokkene spenner fra enkel perfeksjon til det uhyre kompliserte, og fra det klassiske til det moderne.

Breguet Marine 5517 er et perfekt eksempel på sistnevnte. En tidsriktig luksusklokke i titan, som kombinerer sporty egenskaper med merkets dype tradisjoner. Til tross for det maritime uttrykket er klokken full av stilistiske trekk forbundet med Breguets historie. Bak den blå tallskiven tikker det egenproduserte kaliber 777A, som er forfinet til høyeste nivå med klassisk finish.

A. Lange & Söhne er en annen produsent som vet et og annet om å lage klokker av ypperste art. Det tyske klokkemerket ble reetablert i 1990, men bygger på en arv som strekker seg helt tilbake til 1845. Ved fabrikken i den lille landsbyen Glashütte produseres noen av de vakreste urene som kan kjøpes for penger.

Saxonia Moon Phase er en elegant og tidløs klokke som fanger magien A. Lange & Söhne er kjent for. Det overdimensjonerte datovinduet er et av merkets signaturtrekk, og er inspirert av «Fem-minutters-klokken» i den verdensberømte Semperoperaen i Dresden. Månefasevisningen på nedre del av tallskiven er 99,998 prosent presis, og vil ved kontinuerlig drift bare måtte korrigeres med én dag etter 122,6 år. Noe som sannsynligvis er til å leve med for de fleste.

Hovedattraksjonen er likevel det vakre urverket, som er synlig gjennom glasset i baklokket. Tro mot regionens urmakertradisjoner er kaliber L086.8 laget av tysk sølv, og utsmykket etter alle kunstens regler. Mest oppsiktsvekkende er kanskje den spesielle balansekloben, som er håndgravert med et intrikat mønster av mesterhåndverkerne hos A. Lange & Söhne.

A. Lange & Söhne Saxonia Moon Phase

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!