Cartier introduserer en rekke stilige modeller, og bygger videre på suksessene fra i fjor. Under får du en liten oversikt over Cartier sine mange og flotte nyheter lansert på Watches&Wonders 2020.

Cartier Santos-Dumont har blitt en stor suksess etter klokkene ble introdusert under fjorårets messe (SIHH 2019). I fjor ble vi introdusert for modellene i størrelsene SMALL og LARGE som var utstyrt med et Quartz-urverk. I år lanserer Cartier modellen i en ny størrelse, XL. En annen forskjell fra fjorårets modeller er at disse modellene er utstyrt med Cartiers egne manuelle urverk, 430 MC.

Santos-Dumont Le Brésil, La Baladeuse, And No. 14

Det vi har her, er tre store Cartier Santos-Dumont-modeller som er en hyllest til flyet skapt av Santos-Dumont rundt begynnelsen av 1900-tallet. Alle urene er utstyrt med Cartiers egenproduserte og manuelle urverk, 430 MC. Hver av klokkene har en annerledes vri på rem, bezel, krone og urskive, og gir hver klokke sitt eget særpreg. Disse utgavene er også limitert i forskjellige antall og hver klokke har et gravert baklokk.  Det er også sluppet en spesialmodell i platina (La Demoiselle).

SANTOS DE CARTIER

En annen modell som har blitt tatt godt imot etter sin reintroduksjon i 2018 er Santos-kolleksjonen. I år har Cartier Santos kommet i helsort design. Klokken er blitt ADLC-behandlet, som gir materialet den sorte fargen. Klokken måler 47,5 mm.

En klokke, en stil, en spennende vri…

En av Cartiers absolutt mest interessante nyheter er introduksjonen av «Maillon de Cartier». En serie som virkelig kombinerer det beste fra Cartier sin verden når det gjelder smykker og klokker. Kolleksjonen introduserer et helt nytt design, men ivaretar sjelen til Cartier på sitt beste.

Maillon de Cartier-kolleksjonen leveres i en rekke forskjellige edle metaller: hvitt, gult eller rødt gull er noen av alternativene. Versjonen i rødt og hvitt gull har diamanter i bezelen eller man får en fullbesatt versjon (Pavé).

Cartier Tank Privé Collection Tank “Asymétrique”

Den nye Cartier Tank Asymétrique er den fjerde klokken i Cartier Privé-kolleksjonen. Privé-samlingen, som opprinnelig gikk fra 1998 til 2008, er og var et utstillingsvindu for klassiske og historiske Cartier-design.

Asymétrique markerer tilbakekomsten av en virkelig klassiker. Den originale modellen ble først lansert av Cartier i 1936 og representerte et svært radikalt avvik fra normale runde klokker, men utfordret også de rektangulære klokkene med sitt «asymmetriske» design.

Årets Asymétrique -klokker vil være tilgjengelig i platina, rosa gull eller gult gull, med den karakteristiske «Cabochon» kronen fra Cartier. Hver av de tre metallene – platina, rødt gull og gult gull – vil bli utgitt i et begrenset antall på 100 stykker.

Cartier har også lansert en kolleksjon med «skeletonised» Asymétrique -modeller.

I likhet med den vanlige produksjonen (ikke-skjelettklokker), vil disse versjonene bli laget i et begrenset opplag på 100 stykker per materiale (platina, platina med diamanter og rosa gull).

PASHA DE CARTIER

Den legendariske Pasha-kolleksjonen har fått sin tilbakekomst.

Som nevnt i vår egen podkast er det en ubekreftet myte om at den første Pasha-klokken Cartier produserte ble laget for The Pasha of Marrakesh i 1933, men offisielt debuterte modellen for fullt i 1985. Siden denne lanseringen har det eksistert en rekke forskjellige Pasha-modeller, og nå reintroduseres serien igjen inn i Cartier sine rekker.

De to nye Pasha-modellene vil være tilgjengelig i 41 mm og 35 mm. Begge størrelsene er få tak i gult gull, rødt gull eller rustfritt stål.

PASHA DE CARTIER SKELETON

Cartier har også sluppet en spesialmodell innen den tilbakevendte Pasha-serien. I likhet med Asymmétrique finner du også her en unik «skeletonised» variant. Denne modellen er produsert i stål og har en kasse som måler 41 mm.

Dette var en oversikt over Cartier sine nyheter og her kan du se mer fra Cartier i vår nettbutikk. Følg oss på sosiale medier for å få førstehåndsinformasjon om når de siste nyhetene fra klokkeverdenen ankommer våre butikker.