I 1868 startet en ingeniør fra Boston en ny urfabrikk i liten by nord i Sveits. I dag regnes IWC Schaffhausen som en av verdens ypperste urprodusenter.

Tekst: Jon Henrik Haraldsen

Foto: Produsenten

 

Da IWC introduserte sin første spesialtilpassede klokke for piloter i 1936, var dette starten på en vedvarende tilknytning til luftfart. Etter å ha vunnet en anbudskonkurranse fra det britiske forsvarsministeriet i 1948 utviklet IWC en tjenesteklokke for piloter i Royal Air Force. Levering av den nå ikoniske “Mark 11” startet i 1949, og klokken var i offisiell bruk helt frem til 1981.

IWC Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “Longest Flight”

IWC Pilot’s Watch Chronograph Spitfire

IWC Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN

Det rene og funksjonelle uttrykket lever videre i Pilot’s Watch Automatic Spitfire – men ikke uten en twist. Kassen på 39 mm er utført i bronse, som med tid og bruk vil utvikle en unik patina. Et hint av grønt mykner opp den stramme urskiven mot det varme metallet. Urverket – det egenproduserte kaliber 32110 – har automatisk opptrekk og en gangreserve på 72 timer. Huset i et faradaybur, vernes urverket mot påvirkning fra magnetiske felt.

Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN bygger videre på arven fra IWCs første keramiske pilotkronograf fra 1994. Den tekniske keramikken har, ikke bare et tøft og refleksjonsfritt ytre, men er også et svært ripesikkert og korrosjonsbestanding materiale. Det er passende egenskaper for en klokke oppkalt etter den amerikanske marinens Strike Fighter Tactics Instructor Program – også kjent som “TOP GUN”. På innsiden av den 44,5 mm store kassen jobber IWCs egenproduserte kaliber 69380 med automatisk opptrekk.

IWC mangler heller ikke en sivil og mer feminin side. I år presenterte de sin Portofino Automatic 34, en ny størrelse i den klassiske kolleksjonen. Det lanseres fem nye modeller i enten stål eller 18 karat gull. Nytt er det innovative remsystemet hvor man enkelt kan bytte mellom remmer for å tilpasse klokken til din look. Selve kronen på verket er de 12 remalternativene fra Santoni som er IWCs leksjon i diskret luksus.