Tekst: Jon Henrik Haraldsen
Foto: Produsenten

Tudor fortsetter å fri til entusiastene med moderne vintage. 

Tudor trenger egentlig ikke noen videre introduksjon. I løpet av de siste ti årene har den tidligere litt obskure lillebroren til Rolex funnet tilbake til gammel storform. Spesielt den suksessfulle Black Bay-kolleksjonen har begeistret klokkeinteresserte over hele kloden, med en klasseledende kombinasjon av særegent design, sterke spesifikasjoner og tilgjengelige priser. 


Black Bay Pro er et av de nyeste tilskuddene til den kritikerroste kolleksjonen. Med en praktisk GMT-funksjon er klokken som skapt for nye eventyr i både urbane og naturlige omgivelser. Med «Snowflake»-visere, lenke i nagle-design og manufakturverket MT5652, hersker det likevel ingen tvil om at vi har med en moderne Tudor å gjøre. Modellen kommer med stållenke, tekstilrem eller en hybridvariant i gummi og lær. Stållenken er utstyrt med den nye Tudor «T-fit», et enkelt justeringssystem i låsen.


MT5652 tikker også på innsiden av nykommeren Black Bay GMT S&G, som er en ny variant av Tudors populære reiseklokke. Eksteriøret er nå utført i stål og gult gull, hvor sistnevnte er å finne på bezelen, kronen, viserne, indeksene og midtleddene på lenken. Black Bay Chrono har på sin side vært tilgjengelig i «two-tone» siden 2019, men er nå sluppet med en ny champagnefarget tallskive.  

Stål og gull er også stikkordene for den nye Black Bay S&G-familien, som kommer i størrelsene 31, 36, 39 og 41 mm. Modellene har et tidløst og elegant uttrykk, og kommer i en rekke ulike skivevarianter. Fra klassisk svart eller sølvfarget til champagnefarget, alle tilgjengelig med og uten diamanter. 


Tudor Royal representerer en litt annen side av det Rolex-eide klokkemerket. Kolleksjonen består av 70-talls-inspirerte sportsklokker med integrert lenke, og tilbys i en rekke ulike størrelser og varianter. Blant nyhetene for året er en 28 mm stor Royal i rustfritt stål eller stål og gull, som er utsmykket med diamanter på både bezelen og tallskiven av perlemor. En vakker klokke for slanke håndledd som aldri vil gå av moten.  

Tudor Royal 28 mm

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!