Longines HydroConquest kombinerer sterke spesifikasjoner med tidløs sporty eleganse. Resultatet er allsidige klokker skapt for norske forhold.

Longines ble grunnlagt i den sveitsiske landsbyen Saint-Imier i 1832, og etablerte tidlig et godt renommé for sin høye kvalitet. Merkets historie er rik på høydepunkter, med tette bånd til hendelser og profiler i verdenshistorien – også her hjemme. Da vinter-OL ble arrangert i Oslo i 1952, var Longines den offisielle tidtakeren. Tradisjonen for presisjon og sport holdes fortsatt i hevd, og er også beskrivende for merkets klokker i dag. Ved hjelp av Longines’ tekniske ekspertise og øye for tradisjonell eleganse, har HydroConquest i mange år satt standarden for sporty klokker i sin klasse. I fjor ble den populære kolleksjonen oppdatert og ytterligere forbedret. Fortsatt er designet inspirert av klassiske dykkerklokker, og fortsatt er den robuste konstruksjonen vanntett til 300 meter. Utførelsen er imidlertid raffinert med omhu – på en måte som nesten bare Sveitserne mestrer.

 

Longines HydroConquest er tilgjengelig med enkel tidsvisning og dato, eller som en kronograf med tidtakingsfunksjon. Førstnevnte kommer med en diameter på 43 eller 41 mm, mens kronografen leveres med en 41 mm kasse.  Urskivene byr på et lekkert sunray-mønster i fargene grått, svart eller blått. Hver variant er utstyrt med en roterbart keramisk bezel i matchende farge, som både gjør klokkene moderne og svært motstandsdyktig mot riper. Samtlige Longines HydroConquest– modeller drives av selvopptrekkende mekaniske urverk signert den velrenommerte urverksprodusenten ETA.

 

Årets store nyhet er Longines HydroConquest i full keramisk drakt. På klokkens urskive finner vi teksten «ZrO2» (zirkoniumoksid), som signaliserer nøyaktig hvilket materiale kassen, bezelen, skiven og lenkelåsen er laget av. Det høyteknologiske keramiske materialet gir ikke bare klokken et barskt ytre, men er også solid og ripesikker. For å unngå et monotont uttrykk, byr de forskjellige elementene på ulik finish: ur skiven er matt, kassen er polert, bezelen er børstet og baklokket har både en sirkulær børstet og matt overflate. Tøffingen drives av et nytt selvopptrekkende urverk fra ETA, som produseres eksklusivt for Longines.