Datejust

GJØR DATOEN TIL NOE SPESIELT

Som det første selvopptrekkende, vanntette kronometer-armbåndsuret som viste datoen i et vindu på urskiven, markerte Oyster Perpetual Datejust en milepæl i urmakerhistorien. Tallene minner oss på at selv om døgnet består av 24 timer, er det opp til oss å gjøre dagen til noe spesielt.

«DET ER ET HOROLOGISK MESTERVERK. DET ER FAKTISK SUMMEN AV ALT VI HAR OPPNÅDD FREM TIL I DAG.»

Hans Wilsdorf, 1945

EN SAMMENSETNING AV ROLEX’ KUNNSKAP

Datejust ble lansert i 1945 og var den perfekte utførelsen av det klassiske Rolex-armbåndsuret. Den hadde alle funksjonene som Rolex hadde utviklet på dette tidspunktet, og gjenspeilet på denne måten Rolex-grunnleggeren Hans Wilsdorfs streben etter det perfekte. Wilsdorf mente at urmakeriets fremskritt burde vise menneskelig fremskritt. I en periode med store endringer fikk mange mennesker et nytt forhold til tid. Det moderne livet beveget seg til rytmen av timer og dager, og var mindre knyttet til årstidene. Datejust ga brukeren større komfort med tanke på lesbarhet og daglig tidsstyring.

CYCLOPS-LINSEN: BEDRE LESBARHET

Cyclops-linsen er laget for å gjøre datoen mer lesbar. Den er en ekte Rolex-signaturfunksjon, både med tanke på det estetiske og det tekniske. Denne Rolex-oppfinnelsen ble patentert tidlig på 50-tallet og tatt i bruk for første gang i 1953, på en Datejust. Den forstørrende effekten gjør datoen enklere å lese av. Den var opprinnelig av pleksiglass, men siden 1970-tallet har den blitt laget i safir, akkurat som klokkeglasset.

JUBILEE-LENKEN: KOMFORT OG ELEGANSE

Jubilee-lenken ble spesialdesignet for Datejust i anledning Rolex’ 40-årsjubileum i 1945. Denne komfortable, femdelte metallenken er en viktig del av Datejusts identitet, og forsterker modellens tidløse eleganse. Datejust fås også med Oyster-lenke eller, på versjoner med edelt metall, President-lenke.

EN IKONISK KLOKKE SOM STADIG FORNYER SEG

Datejust kommer stadig i nye og forbedrede utgaver. Det varierte spekteret av nye versjoner er en tydelig erklæring om Rolex’ ekspertise når det kommer til urskiver. Glatte, buete, rillete og diamantbesatte bezeler har bidratt til at Datejust har vært et tidløst stilikon som samtidig har tilpasset seg personligheten til personen som har båret den.

MENNESKENE BAK DE AVGJØRENDE ØYEBLIKKENE

Datejust har blitt klokken som er med oss i de avgjørende øyeblikkene. Dag etter dag markerer urskiven et møtepunkt mellom brukerens liv og tiden som går. Datejust har beholdt sin moderne touch gjennom flere tiår, og den har prydet håndleddet til viktige personer som Winston Churchill, Dwight D. Eisenhower og Martin Luther King.

Blant Rolex sine Testimonees for Datejust finner vi den sveitsiske tennislegenden Roger Federer, den polske tennisspilleren Iga Świątek, den sveitsiske alpinisten Lara Gut-Behrami og den canadiske sangeren Michael Bublé.

BESØK OSS FOR Å OPPDAGE DATEJUST SELV

Som en offisiell Rolex-forhandler er vi de eneste forhandlerne som har lov til å selge Rolex-klokker. Med den nødvendige kompetansen og den tekniske kunnskapen hjelper vi deg å ta valget som vil vare livet ut.

Oppdag kolleksjonen
Kontakt oss

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!