Kanskje en av de sterkeste samarbeidene mellom en bilprodusent og et klokkemerke i nyere tid. TAG Heuer og Porsche inngår nå et offisielt samarbeid. 

Tekst: Urmaker Bjerke og TAG Heuer
Bilder:  TAG Heuer

Drevet av felles kjerneverdier tilknyttet historie, innovasjon og motorracing, ledet av visjonære familier med verdier forankret i entreprenørskap, presisjon og ytelse går TAG Heuer og Porsche sammen for å avdekke et omfattende partnerskap som en av de store aktørene innen sine respektive bransjer. Klokkene kan du allerede handle her! 

“TAG Heuer and Porsche have common history and values, of course, but more importantly, we share an attitude…” – Frédéric Arnault, Tag Heuer CEO. 

La Chaux-de-Fonds, Sveits og Stuttgart, Tyskland   4 februar 2021: Den luksuriøse sveitsiske klokkeprodusenten TAG Heuer og den tyske sportsbilprodusenten Porsche har annonsert  sitt  nye  partnerskap: en autentisk allianse mellom to merker som har felles DNA i motorsport og racing. En ny klokke, TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph, er avduket som første «feiring» av samarbeidet mellom de to ikoniske produsentene.

TAG Heuer CEO Frédéric Arnault sier at tiden er inne for et partnerskap mellom TAG Heuer og Porsche:  TAG Heuer and Porsche have common history and values, of course, but more importantly, we share an attitude. Like Porsche, we are disruptors at heart, always in pursuit of high performance. With this alliance, TAG Heuer and Porsche finally come together officially after decades of close encounters and will create unmatched experiences and products for customers and fans that are passionate about both our brands and what we stand for.

“The strong friendship of our brand with TAG Heuer exists since decades and I am more than happy that we are now taking the next steps in the frame of a strategic partnership sier  Detlev von Platen, medlem av hovedstyret for salg og markedsføring at Porsche AG. We bring together what    our customers love the most about both of us: authentic heritage, thrilling sports events, unique life experiences and the fulfilment of dreams. We both strive to create some unique, magic moments for our communities. We now look forward to doing it together.”

To historier – én lidenskap

TAG Heuer og Porsche har en rekke ting til felles, fra deres rike historier og rykte for innovasjon til banebrytende teknologier, kraftig og uavhengig tankegang, og en evne til fortreffelighet i design. I over et halvt århundre har deres historier krysset på intrikate og spennende måter.

Noen vil til og med argumentere for at visse likheter innen merkenes arv kan spores helt tilbake til da begge selskapene ble grunnlagt av selvlærte entreprenører. Edouard Heuer og Ferdinand Porsche var visjonærer og pionerer som har bidratt enormt innen sine bransjer.

Et vakkert vennskap begynner . . . og blomstrer

De ekte hjørnesteinene i det nye partnerskapet er imidlertid etterkommerne av merkenes grunnleggere. Ferdinand Porsches sønn, Ferdinand Anton Ernst eller “Ferry”, sluttet seg til farens ingeniørkontor i 1931 og i en alder av 22 år (1948) grunnla han bilmerket som i dag bærer familienavnet. I løpet av få år ville Porsche-navnet bli assosiert med suksess over hele verden– inkludert en klasseseier i Carrera Panamericana-løpet i 1954. Til ære for sin vellykkede deltakelse kaller Porsche sin kraftigste motor ‘Carrera’.

Edouard Heuers oldebarn, Jack, ledet familiens selskap i flere tiår. I 1963 skapte han den første Heuer «Carrera» kronografen, designet for å la sjåførene fortelle tiden med engang i øyeblikkets hete.

Denne banebrytende klokken og Porsches mektige Carrera-motor forente Porsche og Heuer for første gang – i ånden av “Carrera” (eller “rase”), som legemliggjort ambisjon, hastighet og teknisk dyktighet.

Jack Heuer var også ansvarlig for «Heuer Monaco», den første firkantede og vannavstøtende automatiske kronografklokken. Navnet fremkalte Monaco Grand Prix samt fyrstedømmets berømte Monte Carlo Rally, som Porsche vant i tre år på rad, fra 1968 til 1970, med sin signatur 911-modell.

Heuer Monaco klokkens innovasjoner hadde blitt skapt til en betydelig kostnad, og som et alternativ til en dyr reklamekampanje sementerte Jack Heuer ytterligere sitt merkes kobling til Porsche med en kreativ sponsoravtale med Fribourg, Sveits-baserte racerfører og Porsche-forhandler Jo Siffert.

I 2005, på premieren av filmen «Jo  Siffert:  Live  Fast  –  Die  Young», husket Jack  Heuer vilkårene i kontrakten: I bytte for CHF 25.000, ville han sette vår logo på bilen og drakten. I tillegg, kan han kjøpe våre klokker til innkjøpspris og videreselge dem til sine racing-venner til en betydelig fortjeneste. Noe som var en stor suksess, fordi halvparten av F1 paddock var iført Heuer klokker ved slutten av 1969-sesongen!”  

Det var denne forbindelsen som fikk Steve McQueen til å bære Heuer-logoen på racingdrakten sin under filmingen av “Le Mans” i 1970, der han kjørte en Porsche 917. Den gåtefulle amerikanske skuespilleren sa den gangen:  “Jeg kjører samme bil som Jo Siffert, og jeg vil bruke samme dress som ham.”

Det var en annen viktig – og mer formell – kobling mellom Porsche og Heuer, eller mer presist, TAG Heuer, navnet som ble antatt av det sveitsiske klokkemerket da det ble solgt til TAG Group på midten av 1980-tallet. Sammen utviklet og produserte merkene TAG-Turbo-motoren som gjorde det mulig    for McLaren-teamet å vinne tre påfølgende F1-verdenstitler: Niki Lauda i 1984, etterfulgt av Alain Prost i 1985 og 1986.

I 1999 ble forholdet enda sterkere – fra Carrera Cup- og Supercup-konkurransene, etterfulgt av Endurance World Championship og enda mer var i vente. TAG  Heuer,  som en av de eldste partnerne      i Formel E-mesterskapet, bidro til å heve profilen til spennende enseters løp  i elektriske biler. Porsche opprettet sitt eget Formel E-team med TAG Heuer som tittel- og timingpartner i 2019, og markerte et utgangspunkt for et enda kraftigere og vidtrekkende samarbeid. Og i 2021 har det «vakre vennskapet” blitt et helhetlig offisielt merkevarepartnerskap, feiret av en spesialutgave som proklamerer stolt:

“Det var verdt ventetiden!”  

Det nye sportpartnerskapet  for  2021  og  utover…

Sammen med TAG  Heuer Carrera Porsche Chronograph, som er introdusert nedenfor i  detalj, vil 2021 inneholde en rik portefølje av felles prosjekter som gjenspeiler  TAG  Heuers  og Porsches felles forpliktelse til fart og  presisjonsport.

Motorsport: Den legendariske arven fortsetter.
Grunnlaget for den lange, sterke koblingen mellom TAG Heuer og Porsche er motorsport i verdensklasse, og det passer at i årene som kommer, vil disse spennende konkurransene være i hjertet av det nye partnerskapet.

TAG Heuer Porsche Formula E-team har allerede laget historie i sin debutsesong. De satte en milepæl ved åpningen i Diriyah (SA) i november 2019, da André Lotterer krysset målstreken på andreplass.

Porsche har lenge utmerket seg i utholdenhetsarrangementer, og sammen med TAG Heuer er GT-teamet godt forberedt på kommende FIA World Endurance Championship (WEC).

I tillegg til fysiske konkurranser, vil TAG Heuer også engasjerer seg i virtuellracing ved å støtte Porsche TAG Heuer E-sports Supercup.

Ett lag, på greenen og på banen
I tillegg til det brede partnerskapet innen motorsport og e-sport deler TAG Heuer og Porsche også en lidenskap for to andre populære aktiviteter, golf og tennis. Golf har vært et samlingspunkt for TAG Heuer Connected Watch sin utvikling de siste årene. «TAG Heuer Golf app» tilbyr en best-i-klassen opplevelse til hundretusener av spillere. Porsche for sin del kjører sine egne golfaktiviteter som Porsche Golf Cup, og er sponsor av Porsche European Open golfturnering siden 2015, som begge TAG Heuer vil bli med.

Porsches støtte til tennis inkluderer merkets egen turnering, Porsche Tennis Grand Prix i Stuttgart, hvorav  TAG Heuer vil være den offisielle «Timing, Watch & Chronograph» partner fremover.

The TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph

Carrera: et ikon av et navn som har vært forbundet med TAG Heuer og Porsche i generasjoner – så det var et naturlig valg for det første kreative produkt-samarbeidet. En hyllest til arven til to legendariske merkevarene, både på og utenfor racingbanen, gir den nye kronografen det første glimtet av hva merkene kan oppnå sammen.

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph er et utsøkt eksempel på koordinering og samarbeid. Den er basert på TAG Heuers Carrera Sport Chronograph-design, med sin karakteristiske tachymeter-skala gravert på bezelen, og introduserer en rekke funksjoner inspirert av Porsches designelementer. Denne kronografen er en overbevisende sammenslåing av to ikoners ytelse, kvalitet og innovasjon.

Porsches graverte inskripsjon er synlig på bezelen, og den gjenkjennbare fonten til merket brukes også til indeksene. Porsche-fargene rød, svart og grå – som også minner om historiske Heuer-modeller – er innlemmet i hele klokken, og på en klar måte gjennom det gjennomsiktige krystallglasset som gir innblikk til rotoren og urverket. Rotoren er redesignet i kjærlig hyllest til Porsches berømte ratt. Den er trykt med “Porsche” og «TAG Heuer”.  Urskivens asfalteffekt er laget spesielt for denne klokken og uttrykker den perfekte lidenskapen for veien. De arabiske tallene etterligner tallene du finner på dashbordet hos Porsche sine sportsbiler.

Denne banebrytende klokken presenteres enten på en myk rem i luksuriøst kalveskinn og nyskapende søm som hyller Porsche sitt interiør eller på en stållenke som reflekterer et strømlinjeformet racingdesign. I hjertet av denne fantastiske klokken er in-house urverket «Calibre Heuer 02 Manufacture» som har en imponerende 80-timers gangreserve.

Til slutt er TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph en «Special Edition» og leveres i skreddersydd emballasje med farger og en stil som er i samsvar med den bemerkelsesverdige klokken inni. Den svarte klokkeboksen har logoene til TAG Heuer og Porsche i hvit. Inne i boksen er et perfekt svart reiseetui med røde detaljer inspirert av Porsche sitt interiør.

Fakta og tall:

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph

Special Edition 44 mm Calibre Heuer 02 Automatisk

Referanse: CBN2A1F.FC6492/CBN2A1F.BA0643


Urverk

Calibre Heuer 02 Automatisk

Gangreserve: 80 timer.

Kasse og bezel

Diameter på 44 mm

Stålpolert, fint børstet kasse.

Keramisk svart tachymeter bezel; Porsche inskripsjon

Kuppelformet glass, safirglass med dobbel antireflekterende behandling

Stålkrone med røde detaljer

Vannmotstand: 100 meter

Skive

Grå asfaltfarget

  • 3 kronografvinduer

Svart gullbelagte indekser med hvit Super LumiNova®Rhodium belagt time og minutt visere med hvit Super LumiNova ® Rhodium belagt sentral viser, rød spiss

Rem

Preget svart kalveskinn med hvit søm

Stål med foldespenne.

Tilgjengelig nå hos Urmaker Bjerke. Handle her nå!

Det offisielle partnerskapet mellom TAG Heuer og Porsche er kun på startstreken, men det har blitt bygget på et bemerkelsesverdig fundament: den delte arven og de felles interessene til to av verdens favoritt-luksusmerker. Det er et vennskap som gjenspeiler drømmene og ambisjonene til de visjonære grunnleggerfamiliene. Det er et sant samarbeid utviklet over flere tiår på noen av verdens mest utfordrende racerbaner og på håndleddene til sjåfører som var selve legemliggjørelsen av Jack Heuers motto,

“Tiden stopper ikke. Hvorfor skal vi?”