2023 har så vidt kommet i gang før sesongens første store klokkemesse har startet. Den andre uken i januar markerte åpningen for LVMH Watch Week 2023 hvor blant annet TAG Heuer og Hublot lanserte flere av sine nyheter for året. Vi har tatt en kikk på noen av de mest spennende lanseringene fra de to merkene.

TAG Heuer

TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph, ref. WBP1180.BF0000

Etter å ha lansert sin første solcelledrevne klokke i fjor – Aquaracer Professional 200 Solargraph i sort DLC-belagt stål – er TAG Heuer tilbake med en ny versjon av modellen. Det er den samme 40 mm-størrelsen, men denne gangen i et metall som ser ut til å ha blitt populært de siste årene: titan. Med en kasse og lenke i titan, har TAG Heuer produsert en flott klokke for jordens tøffeste miljøer.

Akkurat som fjorårets utgivelse, er det som ser ut som den tradisjonelle Aquaracer-skiven halvgjennomsiktig for at sollys skal drive urverket: TH50-00. Urverket er produsert sammen med La Joux-Perret (eid av Citizen), og vil aldri trenge et batteriskifte. Kun to minutter med sollys vil drive klokken en hel dag og 20 timers solenergi gir utrolige seks måneder med strøm. Datoen er fortsatt klokken tre, og de hvite indeksene lyser fortsatt grønt (minuttviseren lyser polarblått, som matcher indeksene langs kanten av skiven) med Super-LumiNova.

Det som gjør at denne Aquaracer 200 Solargraph modellen virkelig skiller seg ut, er kassen og lenken i sandblåst, klasse 2 titan, et valg TAG Heuer har sagt forbedrer kvalitet og holdbarhet, samt ergonomi, fordi det gjør den lettere og mer behagelig å ha på seg samtidig som den er bedre egnet til å motstå elementene man møter mens man utforsker havet eller noen av jordens tøffeste miljøer.

TAG Heuer Connected Calibre E4 Sports Edition/Black Titanium/Golf Edition

En for golf, en for ekstremsport, og en for de som holder seg aktiv på treningssenteret.

TAG Heuer er en av få seriøse utfordrere til å ta opp kampen mot smart- og treningsklokkene. Denne uken lanserte merket tre nye modeller, alle med en rekke funksjoner for å ta over en større del av smartklokkesegmentet.

TAG Heuer Connected Calibre E4 Golf Edition er som en liten caddy på håndleddet ditt. Den krympede størrelsen, sammen med den lette vekten til titan, betyr en mer balansert sving. Connected Golf Edition er den letteste Connected-klokken som er produsert til dags dato. Forbedret teknologi betyr at slag spores automatisk fra tee til green, og de individuelle slagene dine spores opp mot valg av jern. På den måten spores brukerens avstander med hver kølle for å sikre at klokken anbefaler rett jern avhengig av brukerens posisjon på hullet og individuelle prestasjoner. Den nye utgaven av klassens beste TAG Heuer Golf-app vil være tilgjengelig fra klokkens lansering.

Videre til TAG Heuer Calibre E4 Sports Edition, som har en størrelse på hele 45 mm, men som inkluderer noen nye sporty oppdateringer til Caliber E4 som forsvarer den store størrelsen. Barometerfunksjonen er finjustert slik at du nå kan spore endringer mens du kjører den nye «Trail & Hiking»-applikasjonen, som kommer ut med den nye programvareoppdateringe. Det er også en ny rem produsert i pustende gumminetting for bedre komfort under svette treningsøkter, samt et «lokk» av gummi på kronen som gjør den lettere å gripe. Det sorte, sandblåste titan-dekselet, med sort keramisk bezel, gjør kokken ekstremt lett. På 45 mm måler OLED-skjermen 1,39″ med en oppløsning på 454 × 454 piksler.

Den rene og slanke TAG Heuer Connected Caliber E4 Black Titanium kommer nå i en størrelse på 42mm. I likhet med Golf Edition er det ingen bezel på denne modellen, bare en full 1,28″ OLED-skjerm som skal gi en ganske skarp skjerm med en oppløsning på 416 × 416 piksler.

Hver klokke kjører på Wear OS av Google, og vil være kompatibel med den kommende Wear OS 3-programvareoppdateringen. Funksjoner inkluderer pulsmåler, kompass, barometer, mikrofon, WiFi, Bluetooth, GPS og NFC. Batteriet varer en hel dag hvis den lades til 100 %, noe som bør ta totalt halvannen time fra 0%.

TAG Heuer Monza, ref. CR5090.FN6001

TAG Heuer Monza, som ble introdusert i 1976, henter, som de fleste TAG Heuer-kronografer, sin inspirasjon fra bilracing. Etter at Ferrari vant Formula One Constructors Cup i 1975, og sjåføren Niki Lauda vant førermesterskapet, ga Heuer, den gang en sponsor av Ferrari, ut Monza for å feire Scuderias første seier siden 1964.

I dag er Monza tilbake på en stor, skeletonized måte. Den nye TAG Heuer Monza Flyback Chronometer deler lite annet med den originale Monza utover navnet og kasseformen. Det er en 42 mm, sort, karbonkasse med et spesielt, grått mønster i. Monza bruker TAG Heuers egenproduserte Caliber Heuer 02 COSC Flyback ned 80 timers gangreserve.

Urskiven er skjelettformet, med tachymeter og pulsometerskalaer på den ytre ringen. Røde og blå indekser over resten av klokken legger til farger mot den svarte urkassen og urskiven. De to underskivene klokken tre og seks bruker en gjennomskinnelig blå fumé safirkrystall, mens indeksene er i blå lakk og datovinduet er i rødt klokken ni.

TAG Heuer Carrera Chronograph 60th Anniversary, ref. CBK221H.FC8317

Limitert til 600 eksemplarer
Det nye året betyr 60-årsjubileet for merkets mest ikoniske klokke, Carrera. For å starte den årelange feiringen, gir TAG ut en Carrera-kronograf i begrenset opplag som hyller en av de mest populære vintage-modellene til merket: Heuer Carrera 2447SN. Denne nye modellen heter TAG Heuer Carrera Chronograph 60th Anniversary Edition.

Klokken måler 39mm og har en sølvfarget urskive med en «sunray finish» som spiller godt mot den skarpe, sorte fargen til kronografskivene. Den sentrale kronografhånden er utført i en sort lakkfinish. Det er lite tekst å spore på skiven til denne modellen, og som tradisjonen er for TAG Heuer, er TAG-merkevaren fjernet for å holde ting tro mot originalmodellen, selv om størrelsen ikke stemmer overens. En annen funksjon som ikke samsvarer, er baklokket som viser frem Caliber HEUER 02 Automatic med 80 timers gangreserve og en sort rotor. Baklokket inneholder også en gravering som angir det individuelle nummeret på klokken av de 600 produserte eksemplarene.

Hublot

Hublot har virkelig slått på stortrommen under denne lanseringen. De fortsetter i kjent stil med nye materialer, farger og edelstener.

Hublot Classic Fusion Original

En direkte hyllest til den originale Hublot, skapt av grunnlegger Carlo Crocco i 1980, den nye Classic Fusion Original kommer i tre forskjellige materialer og tre forskjellige størrelser, som alle ser ut til å forbinde Classic Fusion med sine røtter som en forstyrrende, men luksuriøs klokke.

Hublot tilbyr Classic Fusion Original i 33, 38 og 42 mm, og hver av de tre størrelsene kommer i titan, Black Magic (keramikk) eller gult gull. Uavhengig av størrelse og kassemateriale, har alle de ni tilgjengelige versjonene en polert svart urskive, minimale markeringer, en hvit-på-sort dato klokken tre, og kommer på en svart gummirem med lås som matcher kassen. Mens den originale Hublot-rystet klokkeverdenen på begynnelsen av 80-tallet ved å tilby en klokke i edelt metall på en gummirem, har Hublot utvidet omfanget her og blandet flere materialer med gummiremmen.

Urverket som er i bruk for 38- og 42mm-størrelsene er Hublot MHUB1110, som er basert på Sellita SW300-1 og som sådan er et automatisk sveitsisk-laget urverk som har 42 timers gangreserve. 33 mm Classic Fusion Original bruker HUB2913 quartzurverk med en batterilevetid på 3-5 år.

Så skal vi over til klokkene som absolutt gjør seg synlige på håndleddet. Hublot lanserte en rekke limiterte modeller i serien Rainbow, altså klokker med regnbuefargede diamanter på skive, bezel og lenke.
Big Bang Integrated Time Only King Gold Rainbow og Big Bang Integrated King Gold Rainbow tilbyr nok av skinnende edelstener i en av Hublots signaturlinjer.

Big Bang Integrated Time Only King Gold Rainbow, Big Bang Integrated King Gold Rainbow

Klokkene deler stort sett de samme materialene – laget av Hublots gullegering, King Gold, et varmt gull som inneholder platina, både børstet og polert, og med sorte elementer på urskiven, er det grunnleggende lerretet for klokkene stort sett likt. De er begge fullt belagt i regnbuefargede edelstener, 174 for den integrerte klokken og 768 på lenken, og 176 for Time Only og 748 på lenken.

De største forskjellene er komplikasjonene og følgende av dem: diameter, urverk og tykkelse. Time Only inneholder litt motsigende til navnet, datovisning. Den drives av det egenproduserte urverket MHUB1710, med omtrent 50 timers gangreserve, alt synlig gjennom safirkrystallt på skiven. Kassen måler 40 mm og kommer med en tykkelse på 9,25 mm.
Integrated King Gold er en kronograf, drevet av MHUB1280, også et egenprodusert selvopptrekkende urverk. Kassen er 42 mm og 13,45 mm tykk. Den har 72 timers gangreserve og 100 meter vanntetthet.

Hublot YELLOW NEON SAXEM, ref. 429.JY.0120.RT

Hublot har som kjent, og nevnt tidligere i denne artikkelen, lagt stor vekt på nye materialer og nye materialkombinasjoner. Nå har de brukt hele tre år på å utvikle SAXEM: Sapphire Aluminium Oxide og Rare Earth Mineral. I utgangspunktet er SAXEM safir gitt en fargegivende glød. I dette tilfellet en veldig gul en. SAXEM er tøff og skinnende, men også noe gjennomsiktig.

SAXEM kan også formes. I dette tilfellet ble den formet til en 44 mm klokke, med et skjelettformet urverk, en tourbillon som ser ut til å flyte i luften, og en 72-timers gangreserve. De andre delene er titan, og, spennende nok, mange komponenter som vanligvis vil være laget av titan eller metall på en mindre ambisiøs klokke, er laget av safir.

Bak den sitronfargede kassen er HUB6035, et selvopptrekkende Micro-Rotor Skeleton Tourbillion urverk, som Hublot har brukt siden 2021. Det er en gul gummirem som er festet til kassen.

Har du spørsmål om nyhetene eller ønsker mer informasjon, ta kontakt med våre butikker på følgende e-poster:
Karl Johans gate 31, Oslo: salg.kj@urmaker-bjerke.no
Nedre Slottsgate 11, Oslo: salg.nsgt@urmaker-bjerke.no
Torgallmenningen 9, Bergen: salg.bergen@urmaker-bjerke.no

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!