Storlanseringen alle klokkeinteresserte har ventet på.

Tekst: Jon Henrik Haraldsen Foto: Produsenten

Etter kanselleringen av den tradisjonsrike klokkemessen Baselworld i februar, har ryktene svirret rundt Rolex og når eventuelle nyheter ville bli lansert. I sommer ble det imidlertid klart at den sveitsiske produsenten ville slippe nye klokker i september. Midnatt før 1. september trakk Rolex sløret av en rekke nye modeller – i et storslipp som neppe vil skuffe forventningsfulle fans og samlere.

ROLEX SUBMARINER

Årets største nyhet er den helt nye generasjonen Submariner. Den ikoniske dykkerklokken har vært et fast innslag i kolleksjonen til Rolex siden 1953, men har gjennomgått flere justeringer gjennom tidene. Nye Submariner kommer nå med en redesignet urkasse på 41 mm, hvor remfestene har fått en mykere og slankere form. Selv om kassens diameter er større enn tidligere, er fasongen nå nærmere de historiske Submariner-modellene.

På innsiden av årets Submariner tikker de nye kaliberne 3230 (uten datovisning) og 3235 (med datovisning). Begge de selvtrekkende urverkene har 70 timers gangreserve, og byr på Rolex-teknologier som Chronergy gangsystem, Parachrom balansefjær og Paraflex støtbeskyttelse. Urverkene er både utviklet og produsert av Rolex, og byr på store forbedringer i presisjon, gangreserve, driftssikkerhet, og motstandsdyktighet mot støt og magnetisme.

Submariner uten datovisning er tilgjengelig i rustfritt stål med svart urskive og bezel. Samme konfigurasjon kommer også med dato, og kan leveres med grønn bezel – et nikk til jubileumsmodellen «Kermit» fra 2003. I hvitt gull kommer Submariner nå med svart skive og blå bezel, som er et steg bort fra forgjengerens blå urskive. Utgavene i stål/gult gull og gult gull er på sin side tilgjengelig med matchende urskiver og bezel i blå eller svart.


ROLEX OYSTER PERPETUAL 

Fra tøffe dykkerklokker går turen videre til fargerik og sporty eleganse. Oyster Perpetual 28 og 41 er to helt nye modeller, som presenteres sammen med en oppdatert kolleksjon. Felles for modellene i 36 og 41 mm er det nye kaliber 3230 – det tidligere nevnte egenproduserte urverket, som også driver den nye Submariner uten dato. I tillegg til utgavene med klassisk sølvfarget eller sort urskive, kommer Oyster Perpetual nå med flere frekke farger: rosa, turkis, gul, korallrød, blå og grønn. Den nye Oyster Perpetual-kolleksjonen er tilgjengelig i 28, 31, 34, 36 og 41 mm.


ROLEX SKY-DWELLER

Av øvrige høydepunkter er det verdt å nevne at reiseklokken Sky-Dweller nå er tilgjengelig på Oysterflex gummirem. Tidligere kjenner vi den spesielle remmen med forsterkende metallblader fra modeller som Daytona og Yacht-Master 42. Sammenlignet med de eksisterende metallenkene får Sky-Dweller nå et nytt og mer sporty uttrykk, og i første omgang er Oysterflex forbeholdt utgavene i gult eller Everose gull.

ROLEX DATEJUST

Rolex har også presentert en ny og oppdatert versjon av den feminine Datejust 31. Klokkene kommer i stål og kombinasjonen stål og hvitt gull, sammen med nye tallskiver i mintgrønn, mørkegrå, sølvfarget eller aubergine for å nevne noen av de tallrike valgmulighetene. Modellene er også tilgjengelig med og uten diamanter. Alle de nye referansene drives av det det selvtrekkende kaliber 2236, som representerer noe av det fremste innen moderne urverksteknologi. I likhet med alle klokker fra Rolex, er også de nye Datejust 31 sertifiserte «Superlative Chronometer».


Les det nyeste Bjerke Magasinet nå!

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Kristoffer Ventura sin tilværelse som golfproff og hans stigende klokkeinteresse. My name is BondJames Bond! Vi tar et dypdykk inn i spionens verden og hans relasjon til klokker. Inge Meløy er ikke som folk flest, og fant ut allerede i ung alder at han ønsket å bli polfarer. Inge har også en klar mening om hva som er den ultimate polfarer-klokken!