Det var ikke bare et stort øyeblikk for menneskeheten – det var også starten på en mytologisk klokkehistorie.

Omega Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition

Tekst: Jon Henrik Haraldsen

Foto: Produsenten

Da romekspedisjonen Apollo 11 brakte Neil Armstrong og Buzz Aldrin på til månen i 1969, var Omega Speedmaster med på ferden. Nye Omega Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition er en verdig feiring av månelandingens 50-årsjubileum. Klokken byr på et innslag av 18 karats “Moonshine Gold”, og kassens baklokk er lasergravert med menneskets første fotavtrykk på månen. Etter sigende ble klokken til Neil Armstrong værende igjen i månelandingsfartøyet, og det var derfor Buzz Aldrin som bar den første Speedmaster på månen. Nedstigningen hans er dekorert på urskiven, og tallet “11” er fremhevet som et nikk til Apollo 11. Jubileumsklokken er tilgjengelig i 6969 eksemplarer, og leveres i en spesialdesignet boks som vil glede samlerne.

Da Omega Seamaster Planet Ocean ble introdusert i 2005, ble mye av oppmerksomheten viet til modellene med orange bezel. I år returnerer den friske fargen til kolleksjonen, men er denne gangen utført i blank teknisk keramikk. Gjennom glasset i baklokket møter blikket Omegas seneste generasjons urverk – Co-Axial Master Chronometer – som er sertifisert av det sveitsiske føderale instituttet for metrologi (METAS). Dykkerklokken er vanntett til 600 meter, og er dessuten utstyrt med en egen heliumsventil.

Omega Seamaster Aqua Terra Worldtimer er Omegas første klokke med verdenstid. Klokken ble opprinnelig lansert i edelt platina, men kommer nå endelig i stål. Den iøynefallende klokken er en naturlig følgesvenn på reiser, og viser tiden i hele 24 tidssoner samtidig. Designet er umiskjennelig Aqua Terra, og balanserer stilsikkert mellom det sporty og elegante. Gummiremmen er integrert i kassen via et polert ledd, og urverket er Omegas Master Chronometer-sertifiserte kaliber 8938.

Omega De Ville Trésor er Omega på sitt kanskje mest elegante. Den stilfulle kolleksjonen har røtter helt tilbake til 1949, men ble relansert i 2014. I år kommer de nye slanke herremodellene til Omega med kasser i stål, gult gull eller rødt “Sedna-gull”. Utgavene i edelt metall leveres med urskiver i klassisk “Grand Feu” emalje, og samtlige varianter er utstyrt med Omegas nyeste METAS-sertifiserte Master Co-Axial urverk.