OMEGA har befestet seg som en av de største i klokkeverdenen. De har satt sine spor igjennom å ha den første klokken på månen, klokken som har vært dypest under havoverflaten og ikke minst som offisiell tidtaker under de Olympiske leker i en årrekke.

Det hele startet i 1848 med en ung urmaker ved navn Louis Brandt. Han åpnet et lite verksted i byen La Chaux-de-Fonds i Sveits. Det var her, i den familieeide villaen at den 23 år gamle Brandt startet det som senere skulle bli OMEGA.

Brandt var lidenskapelig opptatt av presisjon, og begynte å utvikle de mest presise urene som han kunne. Innen få år hadde han fått et rykte for å produsere klokker av høy kvalitet både i Sveits og Europa.

Brandt døde dessverre i 1879, og hans to sønner – Louis-Paul og César -tok over den familieeide bedriften. Inspirert av deres fars lidenskap for urmakeri og presisjon, videreførte de arven på en måte som skulle revolusjonere hele klokkeindustrien noen år senere. Året senere, under navnet Louis Brandt & Fils, flyttet selskapet som da var i stor vekst sine lokaler til 119 Route de Boujean før de senere flyttet til 96 Rue Jakob-Stämpfli, adressen hvor OMEGA har sitt hjem i dag.

Fem år etter at de flyttet sine lokaler, lanserte Brandt brødrene sitt første serieproduserte urverk, kalt «Labrador». Med flere teknologiske utviklinger og utmerkede presisjon, var dette et urverk med svært høy kvalitet i sin tid. Brødrene stoppet ikke med utviklingen av eksepsjonelle urverk, og i 1892 lanserte de sin første minute-repeater for armbåndsur.

I 1894 lanserte OMEGA en ny type klokke som skulle revolusjonere bransjen. Det var verdens første armbåndsur som var utstyrt med et kaliber som var spesielt utviklet for nettopp armbåndsur. Dette gjorde at klokkene ble mer presise og nøyaktige enn noen andre klokker på den tiden. Dette urverket ble kalt OMEGA og var en stor suksess, og i 1903 endret selskapet navn til nettopp OMEGA Watch Co. Navnet OMEGA ble valgt fordi det symboliserte suksess, prestasjon og perfeksjon – verdier som var viktig for selskapet.

I løpet av det neste århundret vokste OMEGA til å bli en av verdens ledende produsenter av klokker. Selskapet ble kjent for sine presisjonsklokker og ble opptatt av tidtaking innen idrett. I 1905 var de offisielle tidtakere i hele 16 sportsbegivenheter i Sveits. I 1932 startet den Olympiske arven. Under OL i Los Angeles i 1932 ble OMEGA den første klokkeprodusenten til å være offisiell tidtaker for et helt OL. Dette var begynnelsen på et langvarig samarbeid mellom OMEGA og OL, som fortsatt pågår den dag i dag.

For å markere merkets 100-årjubileum lanserte de, den nå ikoniske, Seamaster i 1948. Med inspirasjon fra OMEGA sitt samarbeid med militære, var modellen produsert for å tåle enhver høyde i luften og enhver dybde i sjøen. I dag er modellen kjent for sin pålitelighet og overlegne vanntetthet, og har blitt et symbol på OMEGA sine urmakerferdigheter og deres stadige jakt etter perfeksjon.

OMEGA har også hatt en betydelig rolle innen romfart. I 1962 ble den første klokken sendt ut i verdensrommet, da astronaut Walter Schirra bar en OMEGA Speedmaster på Mercury-Atlas 8-oppdraget. I 1965 ble Speedmasteren offisielt utnevnt av NASA som den offisielle klokken til alle astronauter. OMEGA Speedmaster ble også den første klokken som ble brukt på månen, da astronaut Buzz Aldrin bar en Speedmaster Professional på Apollo 11-oppdraget i 1969. Mer en et halvt århundre senere er den originale OMEGA Speedmaster Professional fortsatt den eneste klokken sertifisert av NASA for «Extravehicular Activity».

OMEGA har også hatt en betydelig tilstedeværelse innen popkultur og film. I James Bond-filmene har OMEGA Seamaster vært den offisielle klokken til agent 007 siden GoldenEye kom ut i 1995, og har blitt båret av skuespillere som Pierce Brosnan og Daniel Craig. Dette har gjort OMEGA til et ikonisk og ettertraktet klokkemerke i hele verden.

I 2019 satt OMEGA en ny rekord da deres Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Professional, sammen med en ubåt med Victor Vescovo, dykket til bunnen av Marianegropa på 10.925m. Dette var det dypeste et armbåndsur hadde vært noensinne. Klokken ble i 2022 lansert som en ny modell, kalt Seamaster Planet Ocean 6000M Ultra Deep, og har en vanntetthet på 6000m.

Selskapets lange historie og suksess har gjort at OMEGA-klokker er blitt symboler på kvalitet, presisjon og innovasjon. I dag produserer OMEGA et bredt spekter av klokker, fra klassiske og elegante modeller til sporty og tekniske klokker. Selskapet har en betydelig tilstedeværelse i sosiale medier og jobber aktivt med å være innovative og utvikle nye teknologier for å forbedre sine produkter.

Se mer fra OMEGA

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!