For Panerai er historien ikke bare viktig, den er helt avgjørende. Fra 1938 og helt fram til 1993 var klokkene fra Panerai hovedsakelig tiltenkt den italienske og egyptiske marinen. Det viste seg imidlertid raskt at det markante designet og de robuste klokkene fikk mange nye tilhengere over hele verden.

Panerai Radiomir 1940 3 Days Automatic Acciaio er ikke bare en hyllest til det gamle designet, men også et bevis på at Panerai produserer imponerende urverk. Panerai Radiomir 1940 er en kolleksjon som slår fast at god design har ubegrenset levetid. Det er svært lite ved Panerai Radiomir 1940 3 Days Automatic Acciaio som gjør at du tenker at originalen er nesten 80 år gammel. Designet oppleves fortsatt som markant og friskt, og med inhouse-urverket P.4000 leverer Panerai kvalitet også på innsiden. Klokken har en diameter på 42 millimeter, urkassen er i polert stål og den sorte urskiven, timemarkører og visere har et «solbleket» vintage-uttrykk.

Panerai Lo Scienziato Luminor 1950 Tourbillon GMT er et bevis på at Panerai også kan levere urmakeri i absolutt toppklasse. Selve formen på klokken er i kjent stil fra Panerai, men konstruksjonen åpenbarer et imponerende urverk. Urkassen er 3D printet i titanium med Direct Laser Sintering som gjør det mulig å redusere vekten med 40 %. Det gjør klokken overraskende lett til tross for diameteren på 47 millimeter. Klokken som trekkes opp manuelt har i tillegg til GMT og tourbillon, en indikator for gangreserve og 24-timers visning. En fin liten detalj er også kontrasten mellom den matte urkassen, polerte bezelen og de blå detaljene og stikningene på skinnremmen. Panerai Lo Scienziato Luminor 1950 Tourbillon GMT blir ikke mindre eksklusiv av at den kun er produsert i 100 eksemplarer.

Luminor Due 3 Days Automatic Oro Rosso er en liten nyhet fra Panerai. Selv om dette er den minste klokken fra produsenten er DNA-et fortsatt intakt og etterlater ingen tvil om hvem som er avsenderen. Diameteren på 38 millimeter gjør at klokken fortsatt gir et solid inntrykk, men størrelsen gjør at den glir under dresskjorten og bidrar til at de som ønsker seg en slank og elegant klokke har fått et nytt alternativ. Klokken kommer i stål og rødt gull, og Luminor Due 3 Days Automatic Oro Rosso er absolutt i luksusklassen med blankpolert urkasse i gull, matt antrasitt urskive og rem i alligatorskinn.