Panerai blander italiensk design og sveitsisk teknologi med en mangeårig lidenskap for havet.

Tekst: Jon Henrik Haraldsen

Foto: Produsenten

Historien om Panerai begynner allerede i 1860, men merkets identitet ble for alvor først definert på slutten av 1930-tallet. Som leverandør til den italienske marinen skapte Panerai robuste dykkerklokker egnet for tøffe forhold. Presisjonsverktøy med høye krav til funksjonalitet for bruk både under vann og på land.

Submersible Marina Militare Carbotech – 47 mm (PAM00979) er en eksplosiv kombinasjon av det karakteristiske designspråket som kjennetegner Panerai og moderne materialer. Dykkerklokken er utført i komposittmaterialet Carbotech, som er lettere enn både titan og rustfritt stål. Carbotech er også svært motstandsdyktig mot støt og korrosjon – ypperlige egenskaper og bevis på at Panerai også behersker utradisjonelle materialer. Den mørke tøffingen drives av det egenproduserte kaliber P.9010, med en gangreserve på tre dager.

Panerai-universet fokuserer ikke bare på å oppfylle militære krav til funksjonalitet. Luminor Yacht’s Challenge – 44 mm (PAM00764) er en frisk feiring av de tette båndene Panerai har til sport og aktiviteter i det våte element. Kassen er utført i børstet titan, og huser det egenproduserte kaliber P.9100. Det selvtrekkende urverket byr på en kronograf med “flyback”, hvor stoppeklokken kan stoppes, nullstilles og startes igjen med ett eneste knappetrykk.

Luminor GMT – 44 mm (PAM01033) er en blanding av sofistikert og robust som er typisk for Panerai. Riktignok har den særegne Luminor-kassen militære røtter til 50-tallet, men den blå urskiven med solstråle-finish tilfører designet en solid dose raffinement. Urskiven har et klassisk sandwich-design, med tall og markører frest ut av skivens øverste lag. På innsiden jobber det egenproduserte kaliber P.9011 med GMT-funksjon, som muliggjør visning av tiden i to ulike tidssoner samtidig.

Panerai Submersible Marina Militare Carbotech – 47 mm

PAM00979

Panerai Luminor Yacht’s Challenge – 44 mm

PAM00764

Panerai Luminor GMT – 44 mm

PAM01033