I over et århundre har Panerai-familiens arv vært tett knyttet til presisjonsinstrumenter laget for å følge det italienske militæret i deres arbeidsoppgaver. Fra den kongelige italienske marinen fikk Guido Panerai i oppgave å levere instrumenter med høy presisjon for å hjelpe soldatene med å løse sine oppgaver. Det var Radiomir – en radiumbasert substans som lyser opp i mørket – som startet det hele da det ble patentert i 1916.

Panerai avduket sin Radiomir Quaranta-kolleksjon i stål og edelt metall under Milan Design Week, som markerer merkets debut som offisiell partner for 2023 «Salone del Mobile».

En trofast hyllest til der alt begynte, Radiomir Quaranta, er en moderne tolkning av Panerai sin aller første klokke og bringer stilen til de legendariske marineforsvarene på 1940-tallet til klokkeentusiaster i dagens samfunn. Forenklet, men likevel imponerende til stede, har Radiomir Quaranta elementer som er tydelig knyttet til dens opprinnelse, og identifiserer seg med merkets historie og ekspertise.

PAM01026

Den nye Radiomir Quaranta Steel-kolleksjonen er tilgjengelig i fire versjoner: en modell med hvit skive med beige Super-LumiNova og brun reim (PAM01292), en modell med blå skive med hvit Super-LumiNova og mørkeblå reim (PAM01293), en modell med mørk antrasitt skive med beige Super-LuminNova og svart reim (PAM01294).

PAM01292

Det finnes flere karakteristiske detaljer i Radiomir Quaranta-kolleksjonen. Modellene i stål har en solbørstet sandwichskive med indekser og tall kun klokken tolv og seks, mens Super-Luminova lyser opp i grønt i mørket. Remmene på klokkene kan også byttes ut med et bredt utvalg fra Panerai’s remmer i ulike farger og materialer.

PAM01293

Quaranta, som betyr førti på italiensk, står for den 40 mm store kassen som definerer kolleksjonens essens – en moderne tilpasning av den opprinnelige Radiomir-utgaven i 47 mm laget for åtte tiår siden. Med en tykkelse på 10,15 mm er klokkens kasse den tynneste i hele Panerai’s sortiment og tilbyr en allsidig silhuett for alle kjønn og anledninger. Den kjegleformede kronen – et kjennetegn for Radiomir-kolleksjonen – sammen med den halvblanke alligatorreimen utstråler en diskré og avslappet luksus som passer til moderne livsstiler.

Tekniske detaljer inkluderer P.900-kaliberet, en 4,2 mm tykt automatisk urverk, den første i sin størrelse fra Panerai som kombinerer dato og tre dagers gangreserve, samt vanntetthet ned til 50 meter.

PAM01294

Radiomir Quaranta GoldTech har en kasse i polert GoldTech (PAM01026), matchet med en hvit solbørstet skive og en matt brun alligatorrem. Panerai GoldTech er et gullmateriale utviklet for første gang av Panerai, og inkluderer en kombinasjon av platina og kobber som gir materialet en intens rød farge.

Som stålkolleksjonen har modellen i gull også den ikoniske puteformede kassen og utskiftbare remmer fra Panerai’s omfattende utvalg av farger og utførelser, inkludert kalveskinn for et avslappet uttrykk og blank alligatorversjoner i en rekke lyse nyanser.

PAM01026

Kolleksjonen er nå tilgjengelig i vår butikk i Karl Johans gate 31, Oslo og i nettbutikken. 

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!