Rolex inngikk først et samarbeid med The Championships, Wimbledon, i 1978. Verdens eldste tennisturnering er tempelet for tennis på gress og det originale spillet. Det er her idrettsutøvere blir legender.

Rolex er den offisielle tidtakeren og en av de største partnerne i alle ledende tennisturneringer. Historien begynte på The Championships, Wimbledon, i 1978 da merket først ble involvert i en sport som fanget verdens oppmerksomhet.

 

The All England Lawn Tennis & Croquet Club sørvest i London har vært vertskap for The Championships siden den første utgaven i 1877. Verdens eldste tennisturnering, Wimbledon, er tennisen sitt hjem og den mest velrenommerte gressbanen.

“IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME” 

TENNIS TRADISJONENS TEMPEL

Over spillernes inngang til Centre Court – som i 2022 feirer hundreårsjubileum i sitt nåværende hjem i Church Road og har plass til 15 000 – finnes et utdrag fra diktet «If» av Rudyard Kipling som lyder:

   If you can meet with Triumph and Disaster
  And treat those two impostors just the same

Disse versene innkapsler begivenhetens filosofi fordi, under Wimbledon ligger ikke sportens storhet i seier, men i ydmykheten og utholdenheten til mesterne.

SCENEN AV STORE KAMPER

Intensiteten til Wimbledon-finalene på Centre Court betyr at de lever videre i historien som ekstraordinære øyeblikk i tennishistorien. Episke kamper mellom legender som Rod Laver og John Newcombe, Björn Borg og John McEnroe, Chris Evert og Martina Navrátilová, Roger Federer og Rafael Nadal har skrevet seg inn i historien om Wimbledon og verdenstennis.

Dette enestående nivået av sportslig fortreffelighet slo an med verdiene som er iboende Rolex. Et naturlig partnerskap utviklet seg til alle de store tennisarrangementene, som nå strekker seg over nesten 45 år.

ROLEX OG TENNIS: ET PARTNERSKAP I NESTEN 45 ÅR

Rolex har hatt et spesielt forhold til tennis som er dypt forankret i en felles filosofi: den kontinuerlige jakten på fortreffelighet, ønsket om presisjon og innovasjon, elegansen i bevegelse, urokkelig innsats, respekt for tradisjon og en drivkraft til alltid å presse utover personlige grenser.

Gjennom årene har Rolex utvidet sitt engasjement i sporten, og blitt Premium Partner for tennis verden over på både herre- og kvinnesiden.

Merket støtter de fleste av de store konkurransene, inkludert alle fire Grand Slam®-turneringene, ATP- og WTA-finalene, ATP Masters 1000-turneringene, Davis Cup og Laver Cup.

ROLEX OG WIMBLEDON TESTIMONEES:

Blant sine testimonees har Rolex en rekke Wimbledon-mestere: Björn Borg og Chris Evert, samt Stefan Edberg, Garbiñe Muguruza, Angelique Kerber og, selvfølgelig, Roger Federer, som har vunnet turneringen åtte ganger.

ROLEX OG IDRETT

I mange tiår har merket aktivt vært en forkjemper for kultur, arkitektur, utforskning og planetarisk bevaring. Og i sportsverdenen har de bygget et mangfold av partnerskap på tvers av tennis, golf, hestesport, ski, seiling og motorsport. Rolex samarbeider med styrende organer, konkurranser og idrettsutøvere – fra etablerte mestere til lovende talenter – i langvarige engasjementer som foreviger fremtiden til disse disiplinene og fremmer fortreffelighet.

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!