Det er favoritt-tiden på året for alle klokkeinteresserte, det er nemlig nyhetsslipp fra flere av de mest anerkjente merkene i klokkebransjen. 

For mange er årets største begivenhet innad klokkeverden hva Rolex finner på når de slipper sine nyheter. I år er det Explorer-seriene til Rolex som får seg en oppdatering, samt flere endringer innad andre kolleksjoner. Det introduseres også en rekke spennende tallskiver og det lanseres flere glitrende tilskudd innad Day-Date og Lady-Datejust.

Rolex Oyster Perpetual Explorer og Explorer II

Rolex Explorer

Rolex presenterer sin nye generasjon av Oyster Perpetual Explorer. Flere hadde allerede spådd at det nærmet seg en oppdatering for Explorer-serien til Rolex.

Med sine 36 mm går den tilbake til størrelsen til den opprinnelige modellen som ble lansert i 1953 etter den første bestigningen til toppen av Mount Everest av Sir Edmund Hillary og Tenzing Norgay 29. mai samme år.

Den nye generasjonen Explorer er merkbart utgitt i en gul Rolesor-versjon (gull-stål kombinasjon). Den svarte urskiven, nå lakkert, bærer indeksens timemarkører og tallene 3, 6 og 9 som er hjørnesteinene i modellens personlighet.

En annen viktig nyhet er at modellen også blir «oppdatert» med Rolex sin nyeste generasjon av urverk, i dette tilfellet «Calibre 3230».

Rolex Oyster Perpetual Explorer II

 Rolex introduserer sin nye generasjon Oyster Perpetual Explorer II. Denne klokken i Oystersteel ble laget for de dristigste oppdagelsesreisende og har nå en redesignet kasse og lenke. Denne oppdateringen gir forbedret visuell balanse og harmoni til klokken mens den forblir tro mot sin estetiske arv.

I likhet med Explorer er også Explorer II oppdatert med Rolex sin nyeste generasjon av urverk, i dette tilfellet 3285 verket, som også brukes i dagens GMT-kolleksjon.


Nye tallskiver

En av årets nyheter fra Rolex er at de introduserer en rekke nye tallskiver for eksisterende modeller. Rolex Cosmograph Daytona og Datejust 36 er modellene som har fått flere lekre tilskudd til de allerede flotte kolleksjonene.

COSMOGRAPH DAYTONA

Rolex presenterer tre nye skiver til tre eksisterende modeller av Cosmograph Daytona, hellgull serien som finnes i hvitt-gull, gult-gull og Everose (Rolex sitt rødt-gull). Alle tre har nå en urskive laget av metallisk meteoritt – et sjeldent naturmateriale fra verdensrommet – med svarte kronograftellere klokka 3, 6 og 9.

DATEJUST 36

Rolex introduserer fire nye versjoner av sin Oyster Perpetual Datejust 36 med nye ‘palme’ og ‘riflede’ urskive-motiver. Palmemotivet fremkaller frodige, livlige tropiske skoger, mens det riflede motivet viser mønsteret som finnes på en rekke Rolex-bezler som har blitt et av merkets estetiske signaturstiler.

Palmemotivet kan sees på tre av de nye klokkene. På den første, i Oystersteel, utstyrt med en Oyster-lenke, er mønsteret til stede på en olivengrønn urskive. Det dekorerer også den gylne urskiven på den andre klokken, en gul Rolesor-versjon (som kombinerer Oystersteel og 18 karat gult gull) utstyrt med en Oyster-lenke, og sølvskiven på den tredje klokken, en Everose Rolesor-versjon (som kombinerer Oystersteel og 18 ct Everose gull) på en jubileums-lenke.

Det riflede motivet finnes på en annen gul Rolesor-versjon – denne gangen med en jubileum- lenke. Det er også sluppet en blå versjon til Datejust 36 i Oystersteel.

De nye versjonene av Datejust 36 er utstyrt med kaliber 3235.


Glitrende diamanter

DAY-DATE 36

Rolex presenterer tre fargerike versjoner av Oyster Perpetual Day-Date 36. Laget av 18 karat gult gull, 18 karat hvitt gull og 18 karat Everose gull, disse nye klokkene er omsvøpt i diamanter og utstyrt med en polert lærreim i matchende farger.

LADY-DATEJUST

Rolex presenterer en ny diamantbesatt versjon av Oyster Perpetual Lady-Datejust. Denne klokken, laget av 18 karat gult gull, viser den fengende glansen av diamantene som pryder hver overflate.

Med over 1000 diamanter til sammen er kassen til denne nye Lady-Datejust satt med 158 briljantslipte diamanter på kassens sider og lugs, samt 44 briljantslipte diamanter på bezelen. President-lenken glitrer med ytterligere 596 briljanter. Skiven er brolagt med 291 diamanter og har elegante romerske tall i 18 karat gult gull med svart finish.

Rolex har også introdusert enkle oppdateringer til andre modeller. Blant annet blir Oyster lenken re-introdusert til GMT-serien til Rolex. Jubilee-lenken introduseres til Sky-Dweller serien og Date-kolleksjonen som har ligget under Datejust sin kolleksjon går ut av produksjon.

 

Har du spørsmål eller henvendelse vedrørende årets nyheter? Trykk her for mer informasjon.