Vi er allerede godt inne i julimåned, og fler har kanskje tatt frem sin kjære sommerklokke. Hva som definerer en sommerklokke, er det vanskelig å si presist. Men, for de aller fleste vil nok en sommerklokke være noe mer fargerik enn den vanlige stålklokken med sort skive, vanntett – så den kan være med på stranden å bade og kanskje til og med ha en GMT-viser slik at du kan ha kontroll på tiden her i Norge samtidig som du koser deg på en strand lenger syd. En annen ting som kan være viktig å tenke på er klokkens lenke eller rem. En stållenke eller gummirem tåler vann og svette mye bedre enn en skinnrem.

I våre butikker og nettbutikk har vi en rekke modeller som krysser av flere av boksene for hva som er en sommerklokke verdig. Under finner du en liten inspirasjonsguide til det som kan bli din neste sommerklokke.

OMEGA Seamaster Planet Ocean 600m
Denne Planet Ocean modellen fra OMEGA må sies å ha det meste man kan forvente fra en sommerklokke. Med sine 600 meter vanntetthet, er det ikke noe problem å ta den med på stranda. Samtidig har den tøffe farger med kombinasjoner av svart og oransje. Gummiremmen gjør at den føles behagelig på håndleddet, samtidig som den tåler vann.

TAG Heuer Aquaracer 

Aquaracer er en av TAG Heuer sine mest populære serier. Det er ikke uten grunn. Klokken vi har valgt ut gjør seg fint med en sommerlig grønnfarge med gule detaljer på skiven og bezelen. Modellen har en størrelse på 43 mm og kassen og lenken er produsert i titan, som gjør den svært lett og ripebestandig. Dette er en klokke du kan ta med deg over alt i sommer.

Breitling SuperOcean Automatic 42

Dette er en modell som det lyser sommer av. Den oransje skiven er en stor kontrast til den sorte gummiremmen og bezelen. Gummirem er også noe som gjør seg godt i sommervarmen med både bading, svetting og at den føles behagelig på håndleddet. Den 42 mm store klokken er vanntett ned til 500 meter, noe som gjør at den egner seg i det våte element.

Et annet godt tips fra Breitling er de nye modellene i SuperOcean Automatic serien. Disse modellene finner du nå i butikk hos Urmaker Bjerke.

Longines HydroConquest 39

Den 39 mm store HydroConquest modellen fra Longines er en sikker vinner om sommeren. Med sine 39 mm gjør den seg godt på håndleddet, og sammen med stållenken sitter den svært behagelig på håndleddet. Den blå skiven og den blå keramiske bezelen er en klassisk farge om sommeren. Med en vanntetthet på 300 meter, er dette en klokke som er skapt for sommeren.

Tudor Black Bay GMT

Den svært populære GMT-modellen fra Black Bay serien til Tudor er en strålende klokke for sommeren. GMT-visningen gjør at du kan ha kontroll på tidssonen der du befinner deg, og i Norge samtidig. Den blå og rød bezelen er med på å sette en fin farge på klokken. Modellen er vanntett ned til 200 meter, noe som gjør at den fint tåler et bad.

OMEGA Aqua Terra 150 Lady

Denne Aqua Terra modellen fra OMEGA er 34 mm stor og har en fantastisk blå skive med bølgemønster. Indekser og visere er i 18K Sedna gull, som passer perfekt til blåfargen i skiven. Modellen er vanntett til 150 meter, og både kasse og lenke er i stål. Aqua betyr vann og Terra betyr jord, som spiller på at dette er en klokke som passer til bruk både på land og i vann.

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!