Vacheron Constantin fortsetter med å stadfeste seg som en av ypperste aktørene innen “haute horlogerie”- Komplisert urmakeri.

Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin Skeleton 

Vacheron Constantin utvider sin Overseas-kolleksjon og beriker derfor rekkevidden med et nytt territorium å utforske. Den prestisjefylte urkassen og lenken i gull er nå komplementert med et ekstremt sofistikeropenwork urverk. I tillegg er urkassen ultratynn og rommer en evighetskalender, noe som gir uret et moderne og svært avansert utseende. I denne nye gullkledde versjonen trekker Vacheron Constantin virkelig frem deres Haute Horlogerie-verdier. Samtidig beholder den sitt dynamiske design 

Caliber 1120 QPSQ verket er verdsatt av samlere for sin pålitelighet, sin ekstreme presisjon og sin ytelse og nå finner du den i Overseas-kolleksjonen. I et openwork-format, som er en bragd i seg selv, avslører den sin mekanikk under et safirglass. Det gjennomsiktige baklokket viser oss den helt spesielle rotoren formet som et maltesisk kors.  

Bruk av skeleton anses av kjennere som en komplikasjon i seg selv og er faktisk en egen spesialitet under opplæringen som urmaker. Denne teknikken, som består av å på en delikat måte å hule ut komponentene uten at det skal gå på bekostning av påliteligheten til verket, en ekstremt komplisert oppgave som er mestret av svært få urmakere. Alle komponenter i 1120 QPSQ kaliber er uthult, finishert og dekorert for å opphøye den funksjonelle skjønnheten til urverket. 

FORAN: Caliber 1120 QPSQ

BAK: Caliber 1120 QPSQ

Kalenderen på denne Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin Skeleton modellen trenger ikke å stilles før 1. mars 2100. Frem til det vil den ta hensyn til måneder som har 28, 29 eller 30 dager. Å klare dette på et så tynt urverk er utrolig, med sine 276 komponenter. Modellen leveres på en gullenke, men man får også med en ekstra alligatorrem og gummirem, der man på en enkel måte selv klarer å bytte mellom dem

«La Musique du Temps» Les Cabinotiers Astronomical Striking Grand Complication 

En ode til musikk – denne modellen kombinerer 19 komplikasjoner i denne unike dobbeltsidige minute repeateren. Den viser også «solar, sideral and civil time», noe som gjør den til et mesterverk av estetikk og teknisk horologi. Les Cabinotiers Astronomisk Striking Grand Complication er en hyllest til de storslåtte naturlovene, som fortsetter å utøve sine formidable og fascinerende krefter. 

Modellen inngår i serien med det poetiske navnet “La Musique du Temps®”, som inkluderer en samling av eksepsjonelle «chiming watches», dette er et one-of-a-kind samlerur, og denne nye kreasjonen er først og fremst basert på en minute repeater, som da bestemte konstruksjonen av hele urverket.

Urkassen måler 45 mm og er kun 12,54 mm tykk. Et utvalg av dens komplikasjoner er time- og minuttvisning, minute repeater, evighetskalender med visning av uke, dato, måned og skuddår, running equation of time, månefase, dag- og nattindikator, soloppgang- og solnedgangindikator, stjernetegn, himmelske timer og minutter, gjennomsiktig himmelkart over den nordlige halvkule med indikasjon på melkeveien. 

Traditionnelle Tourbillon 

For første gang lanserer Vacheron Constantin en modell med tourbillon og selvtrekkende urverk til damene. Traditionnelle-kolleksjonen kombinerer estetisk skjønnhet og teknisk raffinement i en feminin drakt. Modellen har en 39 mm urkasse og kommer i versjoner i hvitt gull og rosa gull. Uret har en rund urkasse med en diskret bezel, en rail-track minutt-sirkel, slanke visere og timemarkører. Den rene og elegante Traditionnelle-kolleksjonen viser frem teknisk raffinement formidlet gjennom fremtredende horologiske egenskaper. For den bevisste kvinne på jakt etter eur som kombinerer presisjon og stil. 

Urverket er det ekstremt tynne in-house kaliber 2160, med en tredagers gangreserve.  

Dette var en oversikt over Vacheron Constantin sine nyheter og her kan du se mer fra Vacheron Constantin i vår nettbutikk. Følg oss på sosiale medier for å få førstehåndsinformasjon om når de siste nyhetene fra klokkeverdenen ankommer våre butikker.