Posisjonen som en av verdens mest prestisjetunge urprodusenter kunne vært en hvilepute. Slik er det ikke for Vacheron Constantin som mener at det alltid finnes rom for forbedringer.

Tekst: Jon Henrik Haraldsen

Foto: Produsenten

 

Over 260 år med uavbrutt historie forutsetter både kløkt og håndverksmestring. Vacheron Constantin har en arv rikere enn de fleste, men verdens eldste urprodusent er likevel ikke fastlåst i fortiden.

Overseas Self-Winding er alt en moderne luksuriøs sportsklokke skal være. Modellen er en nytolkning av den historiske “222” fra 1977. Estetisk har Overseas flere subtile referanser til malteserkorset, som har vært Vacheron Constantins logo siden 1877. Fokuset på komfort og uanstrengt eleganse understrekes av det spesielle hurtigskift-systemet, som gjør det enkelt å skifte mellom rem og lenke. Stålkassen har en diameter på 41 mm, og huser det egenproduserte kaliber 5100.

I 37 mm utførelse er Overseas Self-Winding en egen variant rettet mot kvinner. Modellen er en feminin spinn på det attraktive Overseas-designet, men trekker inn både rødt gull og diamanter. Urskiven har en særegen rosa-beige finish, som matches av en rem i gummi eller alligatorskinn i samme farge. En luksuriøs dameklokke, men fortsatt i en stol som er tidløs og sporty.

Overseas er også tilgjengelig som en maskulin kronograf. Modellen er den første av sitt slag som drives av Vacheron Constantins egenproduserte kronograf-verk. Dette er også første gangen et urverk i Overseas-kolleksjonen bærer det prestisjefylte Genève-seglet – “Poinçon de Genève”. Sammenlignet med herremodellen Overseas Self-Winding, har Overseas Chronograph en litt større stålkasse på 42,5 mm.