Det er favoritt-tiden på året for alle klokkeinteresserte, det er nemlig nyhetsslipp fra flere av de mest anerkjente merkene i klokkebransjen. 

Cartier – THE CULTURE OF DESIGN

Cartiers krevende standarder og deres visjon om unike design driver merkets Maison (merkets avdeling for utvikling og skapelse av klokker) til å ubarmhjertig forfølge sin søken etter de perfekte design. Watches & Wonders-messen viser dette vedvarende arbeidet til merket med å introdusere tre ikoniske modeller som er tydelige designobjekter:

I midten av rampelyset finner vi klassikere som Tank Must, inspirert av Tank Louis Cartier, et innovativt ur som integrerer et solcellebasert-urverk og en eple-rem laget med ansvarlig og bærekraftig produksjonspraksis. Pasha-kolleksjonen blir også nå tilgjengelig i kronograf-versjoner. Til slutt finner vi «Cloche de Cartier», et unik design, originalt introdusert i 1920.

TANK MUST

Tank er Cartier-eleganse, et rent og presist design innlemmet i en kompromissløs kolleksjon. Helt fra begynnelsen i 1917 tok Louis Cartier det distinkte estetiske valget å bruke en rektangulær kasse, i motsetning til datidens generasjon av runde klokker.

Med direkte inspirasjon fra Tank Louis Cartier, er designet av Tank Must nå blitt utviklet mens den holder seg tro mot den historiske modellen. Avrundede «lugs» og oppgraderte skive- proporsjoner. Stilren finesse er den ledende kraften bak dette “nye” designet.

En urmakerklassiker fra Maison hvor raffinement måles på alle nivåer, fra stålenken med buede ledd, helt redesignet og utskiftbar, til det nyeste høyeffektive quartz-urverket med en batteritid på ca. 8 år.

Nye Tank Must tar over for Tank Solo-serien til merket.

TANK MUST – PHOTOVOLTAIC DIAL

Sist nyhet innad den nye Tank Must kolleksjonen ligner veldig på førstnevnte modell, men har likevel noen meget spesielle endringer. Skiven til denne modellen er styres av solcelle-teknologi, med andre ord må batteriet i quartz-urverket aldri skiftes. Dette gjenspeiler merkets nye tanker rundt bærekraftig utvikling. Solcellene er plassert i romertallene i skiven. Remmen er også basert på 40% planteavfall fra epler fra Sveits og Italia.

TANK MUST -THE 80’s MONOCHROMES

Den nye Tank Must er trofast mot 80talls-stilen, og er tilgjengelig i tre monografiske farger som er vevd inn i Cartiers DNA: rød, blå og grønn. Stålklokker som favoriserer minimalistiske urskiver uten romertall eller “skinnespor” og et fullt kromatisk utseende med matchende remmer.

PASHA DE CARTIER 30 mm & CHRONOGRAPH

Pasha de Cartier vendte tilbake da Cartier re-lanserte serien under deres nyhetsslipp i fjor. I år får serien enda flere tilskudd til familien: En mer feminin 30 mm-versjon og en mer maskulin 41 mm kronografversjon.

Etter at 35 mm-versjonen ble lansert i 2020, blir Pasha-klokken nå mer feminin med en ny modell i 30 mm. Et ur som kombinerer smykke og klokke, et Quartz-urverk og alle signaturdetaljene som finnes i en Pasha-klokke. Modellene slippes i både gull og stålmodeller.

Denne nye kronografversjonen i 41 mm er utstyrt med «1904-CH MC Cartier Manufacture»-urverk og har et åpent baklokk i safir som gir innsyn til urverket. Det er sluppet modeller i både stål og gull.


LOUIS CARTIER TANK

Denne modellen, kalt Louis Cartier Tank, dyrker sin tidløse eleganse i farger. Valget av blått og rødt var et krav, da disse fargene er en del av Cartiers DNA. En intens rød og en skarp lyseblå farge fremhever klokkens rene linjer.

Cartier har lagt til sofistikerte detaljer i disse to dyrbare versjonene, inkludert romertall og gullfargede “skinnespor”, som bidrar til å forbedre skivenes grafiske intensitet.

Den blå versjonen er i rødt gull og den røde versjonen er gult gull, begge med matchene farger på remmene, disse to klokkene styres av urverket «Manufacture 1917 MC», et urverk med manuelt opptrekk.

CARTIER PRIVÈ

Etter Crash, Tank Cintrée, Tonneau og Tank Asymétrique, er Cloche de Cartier-klokken den femte opusen som Cartier Privé gir deg.

Cartier Privé, er samlingen for samlere som feirer og utforsker Maison’s mytiske modeller fra Cartier sin historie gjennom nummererte, limiterte klokker.

Tilgjengelig i rødt gull, gult gull eller platina, og viser alle Cartiers urmakerkoder: romertall, skinnespor, sverdformede hender og en lukket blå safir på opptrekks-kronen. Merket har holdt seg tro mot modellens opprinnelige utførelse: satinert på baksiden, polert mellom lugs og kanter, den er drevet av det mekaniske urverket «Manufacture fra 1917», et kaliber opprettet i 2019.

Både unik og overraskende. Tiden kan leses ved å strekke ut armen, uten at du trenger å bringe håndleddet mot deg. Bevis for at selv på 1920-tallet nærmet Cartier seg urmakeri med tanke på komfort, design og ergonomi.

Har du spørsmål rundt noen av nyhetene til Cartier? Ta kontakt med oss her.