Fra den spede begynnelsen og frem til i dag, 100 år senere, har Bjerke utviklet og befestet sin posisjon som landets ledende urmaker.

Bjerke-butikkene ledes under verdiene «kundeorientering» – «profesjonalitet» – «innovasjon», og historien viser at Bjerke-familiens virksomheter alltid har stått for disse verdiene. Utstrakt service, sterk vekt på fagkunnskap og stadig nye ideer har preget firmaet gjennom nærmere 100 år.

13. juni 1923 åpnet Paul Bjerke sin lille urmakerbutikk i Brugata på Oslos østkant der han i hovedsak solgte lommeur og veggur. I tråd med det nyskapende og innovative våget han også å ta inn noen armbåndsur. Med sin erfaring fra Tyskland og England skjønte Paul Bjerke at kunnskap om ny teknikk og nye trender var viktig hvis man skulle gjøre suksess. I dag – etter 100 år – driver hans etterkommere tre velkjente forretninger sentralt i Oslo og Bergen.

I 1930 flyttet butikken rundt hjørnet til en gammel garvergård i Storgaten 34b. I 1933 kunne firmaet åpne en filial, i lokalene til en tidligere fruktbutikk på Eidsvolls plass. Dermed var Bjerke på plass i byens paradegate Karl Johan, der firmaet har vært synlig i 80 år – hvis vi trekker fra krigsårene.

Etter krigen tok veksten seg kraftig opp igjen. Pauls tvillingsønner, Erling og Ragnar skaffet seg solid utdannelse både i urmakeri og handel. Det var aldri tvil om at de skulle inn i familievirksomheten, og butikken på Karl Johan ble til «Brødrene Bjerke». På nyåret 1948 døde plutselig Paul Bjerke, bare 56 år gammel – og hans 25 år unge sønner måtte overta ansvaret for driften, Erling i Karl Johans gate, Ragnar i Storgata.

Butikken på Karl Johans gate flyttet til Grand-gården, og satset mer på de litt dyrere merkene, som den gangen særlig var Omega. Et helt avgjørende veivalg ble tatt på 1970-tallet, da Bjerke ble Rolex-forhandler. Familien var lenge i tvil, for Rolex stilte strenge krav til sine forhandlere, men til slutt bestemte de seg for å satse på Rolex, noe som endte med å bli en stor suksess for Urmaker Bjerke.

I løpet av 1970- og 80-tallet kom Erlings tre sønner inn i firmaet. De unge brødrene fulgte i bestefarens fotspor med oppsøkende virksomhet og etablerte Bjerke Engros. I 1988 fikk de tilbud om å kjøpe den enda mer tradisjonsrike Thune gullsmedbutikk på Egertorget. De slo til, og Thune vokste raskt til en landsomfattende kjede.

Urmaker Bjerke startet butikker i Prinsensgate, Drammen, Bergen, Bogstadveien og Ålesund. Firmaet ble eneforhandler for en rekke andre kvalitetsmerker som Patek Philippe, Jaeger-LeCoultre, Breitling, Cartier og Bvlgari. Urmaker Bjerke, Bjerke Engros (i dag Bjerke Image) og Thune ble i en periode drevet som et konsern, men i 2001 besluttet brødrene å dele selskapet. I dag er det derfor urmakermester Halvor Bjerke som driver Urmaker Bjerke videre. De siste årene har Urmaker Bjerke utvidet med egen nettbutikk, samt startet opp egen avdeling for brukte ur, Bjerke Vintage & Pre-Owned.

I dag er det ingen tvil om at Bjerke forbindes med kvalitet, eksklusive ur fra verdens ledende merker, høy service, lang erfaring og faglig kunnskap. Bjerke tar stor stolthet i å ha sitt eget verksted med dyktige urmakere. Derfor har verkstedet de siste 30 årene hatt fagfolk fra hele verden som jevnlig drar til de sveitsiske fabrikkene for videreutdanning.

2023 kommer til å bli et storslagent år i Bjerke sin historie. Gjennom året kommer vi til å skape flere store og små tilstelninger for å feire jubileet, før det hele krones med et fantastisk Oslo Watch Fair i slutten av året.

Vi håper at du som kunde ønsker å ta del i feiringen sammen med oss!