Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Historien bak OMEGA Seamaster

Seamaster_Summer_Blue_komp

Oppdatert

10. juni 2024

OMEGA Seamaster er mer enn bare en klokke; den er et ikon som representerer over sytti års historie, innovasjon og eventyr. Fra sin ydmyke begynnelse i 1948 har Seamaster-kolleksjonen vokst til å bli en av de mest ettertraktede og respekterte klokkene i verden.

seamaster1948_1

1948: Fødselen av en Legende

I 1948, etter andre verdenskrig og en tid preget av gjenoppbygging og optimisme, lanserte OMEGA sin første Seamaster-modell, CK 2518. Dette var ikke bare et nytt tilskudd til OMEGA-familien, men begynnelsen på en epoke innen klokkeindustrien. Den første Seamaster kom som et resultat av behov og visjon. Inspirert av OMEGAs militære klokker, levert til den britiske hæren under krigen, ble Seamaster designet for å være en pålitelig følgesvenn for hverdagsbruk. Den kombinerte det robuste fra militære klokker med elegansen og presisjonen OMEGA var kjent for.

Det som virkelig skilte den første Seamaster fra konkurrentene, var dens evne til å motstå vann. Med en imponerende vanntetthet på opptil 30 meter var denne klokken egnet for både kontorbruk og undervannseventyr. Denne kombinasjonen av funksjonalitet og stil gjorde Seamaster til en pioner innen klokkeindustrien.

seamaster1957

1957: Seamaster 300

I 1957 tok OMEGA et modig steg fremover med lanseringen av Seamaster 300. Denne klokken ble ikke bare sett på som et verktøy for å måle tid, men som en uunnværlig følgesvenn for de som utforsket havets dyp. Med en vanntetthet på opptil 200 meter og en roterende bezel for dykketid, representerte Seamaster 300 et skifte i klokkeindustrien mot spesialiserte dykkerur. OMEGA utstyrte Seamaster 300 med et robust og pålitelig automatisk urverk, designet for å tåle de ekstreme forholdene dykkere møter under vann. Denne modellen var også blant de første som tilbød et utvalg av dykkevennlige funksjoner, som lettleselige skiver og lysende markører. Dette befestet dens status som et essensielt verktøy for dykkere.

1970-tallet

I 1970 samarbeidet OMEGA med det franske dykkerfirmaet COMEX for å produsere Seamaster PloProf 600. Denne modellen var spesielt utviklet for å tåle ekstreme dybder og doblet vannmotstanden til 600 meter. PloProf står for "Plongeur Professionnel," som betyr profesjonell dykker på fransk. Klokken var utstyrt med en innovativ låsbar bezel som hindret utilsiktet rotasjon. OMEGA fortsatte å pushe grensene for vannmotstand og dykkerteknologi gjennom tiåret. I 1971 introduserte de Seamaster 1000, som hadde en dykkedyktighet på opptil 1000 meter. Disse modellene bekreftet OMEGAs rykte som en pioner innen utviklingen av dykkerklokker.

goldeneye_1_seamaster

Bond, James Bond

På 1990-tallet tok OMEGA Seamaster et stort skritt mot global anerkjennelse. Seamaster ble utnevnt til den offisielle klokken til James Bond med filmen "Goldeneye" i 1995. Pierce Brosnan som Bond bar en Seamaster Diver 300M. Denne klokken, utstyrt med både quartz og mekaniske urverk over tid, ble raskt et symbol på sofistikert teknologi og tidløs stil. OMEGA fortsatte å fornye og forbedre denne modellen med betydelige oppdateringer i design og teknologi. De oppdaterte klokken til å inkludere OMEGAs avanserte urverk, som forbedret nøyaktigheten og påliteligheten. OMEGA Seamaster har siden vært en fast del av Bond-filmene, fra Pierce Brosnan til Daniel Craig. Klokken har spilt en nøkkelrolle i å definere Bonds elegante og eventyrlystne karakter. Dette partnerskapet har styrket Seamaster sin posisjon som en klokke for menn i aksjon, både på og utenfor lerretet.

Utvidelse av Familien

På 2000-tallet, i kjølvannet av en renessanse for mekaniske luksusklokker, utvidet OMEGA Seamaster-familien med Aqua Terra i 2002 og Planet Ocean i 2005. Disse modellene kombinerte sportslig funksjonalitet med elegant luksus. De appellerte til både dykkere og stilbevisste brukere.

Aqua Terra:

Lansert i 2002, skiller OMEGA Aqua Terra seg ut som en unik blanding av eleganse og funksjonalitet innenfor Seamaster-kolleksjonen. Med et design inspirert av seilbåter, fremhever denne modellen sportslighet blandet med luksus. Aqua Terra-serien er kjent for sine distinkte kileformede timemarkører og tallskiver som etterligner "teakdekket" på yachter. Dette designvalget gir en subtil nautisk følelse.

Planet Ocean:

Planet Ocean ble introdusert i 2005 som en hyllest til OMEGAs arv av dykkerur. Denne serien tar robusthet og funksjonalitet til et nytt nivå med en vannmotstand på opptil 600 meter. Linjen har også utviklet seg til å omfatte flere komplikasjoner, inkludert kronografer og GMT-funksjoner. Dette viser OMEGAs engasjement for innovasjon og kvalitet i urmakerkunsten.

OMEGA Seamasters lange historie er preget av innovasjon og banebrytende design. Serien fortsetter å sette standarden høyt innen dykkerklokker.