Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Omega - Rekorder på rekke og rad

OMEGA_Banner_2

Oppdatert

29. januar 2024

Omega har befestet seg som en av de største i klokkeverdenen. De har satt sine spor igjennom å ha den første klokken på månen, klokken som har vært dypest under havoverflaten og ikke minst som offisiell tidtaker under de Olympiske leker i en årrekke.

Det hele startet i 1848 med en ung urmaker ved navn Louis Brandt. Han åpnet et lite verksted i byen La Chaux-de-Fonds i Sveits. Det var her, i den familieeide villaen at den 23 år gamle Brandt startet det som senere skulle bli Omega.

Brandt var lidenskapelig opptatt av presisjon, og begynte å utvikle de mest presise urene han kunne. Innen få år hadde han fått et rykte for å produsere klokker av høy kvalitet både i Sveits og Europa.

2

Brandt døde dessverre i 1879, og hans to sønner – Louis-Paul og César - tok over den familieeide bedriften. Inspirert av deres fars lidenskap for urmakeri og presisjon, videreførte de arven på en måte som skulle revolusjonere hele klokkeindustrien noen år senere. Året senere, under navnet Louis Brandt & Fils, flyttet selskapet som da var i stor vekst sine lokaler til 119 Route de Boujean før de senere flyttet til 96 Rue Jakob-Stämpfli, adressen hvor Omega har sitt hjem i dag.

Fem år etter at de flyttet sine lokaler, lanserte Brandt-brødrene sitt første serieproduserte urverk, kalt «Labrador». Med flere teknologiske utviklinger og utmerket presisjon, var dette et urverk med svært høy kvalitet i sin tid. Brødrene stoppet ikke med utviklingen av eksepsjonelle urverk, og i 1892 lanserte de sin første minute-repeater for armbåndsur.

6
I løpet av det neste århundret vokste Omega til å bli en av verdens ledende produsenter av klokker. Selskapet ble kjent for sine presisjonsklokker og ble opptatt av tidtaking innen idrett. I 1905 var de offisielle tidtakere i hele 16 sportsbegivenheter i Sveits. I 1932 startet den Olympiske arven. Under OL i Los Angeles i 1932 ble Omega den første klokkeprodusenten til å være offisiell tidtaker for et helt OL. Dette var begynnelsen på et langvarig samarbeid mellom Omega og OL, som fortsatt pågår den dag i dag.

For å markere merkets 100-årsjubileum lanserte de, den nå ikoniske, Seamaster i 1948. Med inspirasjon fra Omega sitt samarbeid med det militære, var modellen produsert for å tåle enhver høyde i luften og enhver dybde i sjøen. I dag er modellen kjent for sin pålitelighet og overlegne vanntetthet, og har blitt et symbol på Omega sine urmakerferdigheter og deres stadige jakt etter perfeksjon.

7
8
Omega har også hatt en betydelig rolle innen romfart. I 1962 ble den første klokken sendt ut i verdensrommet, da astronaut Walter Schirra bar en Omega Speedmaster på Mercury-Atlas 8-oppdraget. I 1965 ble Speedmasteren offisielt utnevnt av NASA som den offisielle klokken til alle astronauter. Omega Speedmaster ble også den første klokken som ble brukt på månen, da astronaut Buzz Aldrin bar en Speedmaster Professional på Apollo 11-oppdraget i 1969. Mer enn et halvt århundre senere er den originale Omega Speedmaster Professional fortsatt den eneste klokken sertifisert av NASA for «Extravehicular Activity».

Selskapets lange historie og suksess har gjort at Omega-klokker er blitt symboler på kvalitet, presisjon og innovasjon. I dag produserer Omega et bredt spekter av klokker, fra klassiske og elegante modeller til sporty og tekniske klokker. Selskapet har en betydelig tilstedeværelse i sosiale medier og jobber aktivt med å være innovative og utvikle nye teknologier for å forbedre sine produkter.

9
SoMe_Bjerkemagasin23