Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Videreutvikling - Oppgradering av kjente modeller

7327_BB___BR__High_resolution__300_dpi___TIF__13960

Oppdatert

29. januar 2024

Fra nye materialer, farger og størrelser, til tekniske oppgraderinger og moderne nytolkninger av noen av de mest kjente modellene i klokkeverdenen.


Nyheter 2023 - Klokkeindustrien, ledet av merker som Longines, Breguet, H. Moser & Cie., og Cartier, er i konstant evolusjon. Moderne variasjoner i design, som Streamliner Centre Seconds’ fumé skive og Cartier Tank Américaines ikoniske form, kombineres med banebrytende teknologiske innovasjoner. Med en kombinasjon av egenproduserte urverk, keramiske materialer, og nytolkninger av historiske modeller, står vi overfor en ny horologisk renessanse.

Longines: Historisk Eleganse i moderne innovasjon

DSC_9999-RETOUCHED-4x5
Longines Pilot Majetek, en moderne tolkning av pilotklokke-design, står som et strålende eksempel på merkets evne til innovasjon. Dette mesterverket er direkte inspirert av Longines’ historiske ref. 3582, som har røtter tilbake til leveranser for det tsjekkoslovakiske flyvåpenet i 1935. Mens den ikke er en direkte kopi, gjenskaper den essensen av den ikoniske pilotklokken med en 43 mm kasse og et avansert automatisk urverk med silisium balansefjær.

Breguet Classique med oppdatert evighetskalender

7327BR__2__High_resolution__300_dpi___TIF__13958

Dressklokkene til Breguet er tidløse, men det sveitsiske merket har likevel sluppet en ny versjon av deres særegne evighetskalender. Classique Quantième Perpétuel 7327 er et sofistikert armbåndsur, som kombinerer klassiske trekk fra Breguet med en avansert komplikasjon. Evighetskalenderen skiller ikke bare mellom 30- og 31-dagers måneder, men tar også høyde for februar og skuddår. I teorien trenger den ikke å justeres før år 2100.

Breguet Type XX

Breguet ser tilbake på en 70 år lang historie knyttet til luftfart, og etter 4 år med utvikling lanserer de to modeller som lener seg på de opprinnelige klokkene utviklet for piloter.


Omega Speedmaster Super Racing

Skjønnhet kommer innenfra hos Omega, hvor den nye Speedmaster Super Racing imponerer med det nye kaliber 9920. Urverket er det første med merkets nye Spirate-system, som
består av en ny balansefjær av silisium og en ny balansebro med finjusteringsmekanisme.
Systemet skal gjøre det mulig å oppnå et avvik på kun 0/+2 sekunder per dag.

Omega_Super_Racing_329.30.44.51.01.003_Caseback_1_1_HD

Panerai Radiomir Quaranta Goldtech


Klassikeren fra Cartier i ny drakt

Cartier byr på sober enkelhet med kultklassikeren Tank Américaine.
Førsteutgaven ble lansert i 1987, som en mer moderne tolkning av den ikoniske Cartier Tank fra 1917. Årets oppdaterte utgave er videreforedlet med en tynnere og mer kurvet kasse, og kommer i størrelsene mini, small og large, fordelt på materialene rødt gull og stål.

PUWA11120-W&W23-TANK-1080x1080-WGTA0134

Mesterstykke i ny drakt fra H. Moser & Cie

Også H. Moser & Cie. vet å lage klokker med flotte skiver. I år er Streamliner Centre Seconds tilbake i merkets kolleksjon, denne gangen med en tallskive inspirert av laks. I praksis betyr det en lekker brunrød finish, som gradvis går over i sort mot kanten – såkalt fumé. Ellers er klokken som før, med det egenproduserte urverket HMC 200 i en stålkasse med integrert lenke

Moser

Hublot Square Bang – Ripesikkert vidunder


IWC Schaffhausen oppdaterer sine klassikere

Helt siden Portugieser ble lansert på 1930-tallet har klokkene nærmest vært synonymt med hvordan et elegant og tidløst armbåndsur skal designes.

IWC Schaffhausen endrer ikke på dette når de lanserer en ny versjon av Portugieser Automatic 40, men har likevel klart å skape en iøynefallende klokke. Den lakserøde urskiven med solstråleeffekt vil garantert tiltrekke seg oppmerksomhet, og gir klokken, i all sin klassiske enkelhet, et tydelig særpreg. Det egenproduserte urverket 8220 med 60 timers gangreserve, urkassen i stål og den sorte remmen i alligatorskinn er som vanlig av ypperste klasse fra IWC Schaffhausen.

IWCx2

Det er 75 år siden IWC Schaffhausen utviklet den første klokken i Mark serien for The British Royal Airforce.

Det er ikke bare piloter som setter pris på klokkene, og i anledning jubileet lanseres Pilot’s Watch Mark XX med en lys sølvfarget urskive. Designet er i likhet med resten av Mark-kolleksjonen holdt i en nedtonet og enkel, men fortsatt sofistikert form. Urverket er fra egen fabrikk, Calibre 32111, som sørger for presisjon og hele 120 timers gangreserve. Pilot’s Watch Mark XX er 40mm og leveres med sort rem i kalveskinn eller stållenke.


Klokkeharmoni fra Jaeger-LeCoultre

Det «gylne snitt», et mytisk tall presentert med den greske bokstaven Phi er grunnlaget for formelen som er et anerkjent prinsipp for skjønnhet og harmoni.

JAEGER-LECOULTRE_REVERSO TRIBUTE SMALL SECONDS_PINKGOLD_LEVITATION_16-9

Det gylne snitt har dannet grunnlaget for proporsjonene i designet av Reverso-kolleksjonen hos Jaeger-LeCoultre siden 1931. Selv om modellene har hatt mange variasjoner har Jaeger-LeCoultre holdt seg tro til det designkonseptet. Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Small Seconds kommer i en versjon som er inspirert av historien og den første generasjonen Reverso hadde nettopp en sølvfarget urskive. Her skaper den en vakker kjølig kontrast til den rike gløden i rose gullet i urkassen. Remmen er i kalveskinn og canvas. Selv om klokken forholder seg til en lang historie er den ikke på noen måte utdatert, nå er den også slankere og mer elegant enn noensinne. Klokken er 45,6 x 27,4 mm, og bare 7,56 mm tykk, og drives av Jaeger-LeCoultre drives av det egenproduserte og manuelle urverket Jaeger-LeCoultre Calibre 822.

SoMe_Bjerkemagasin23