Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Cartier - Fra gullsmed til urmaker

6komp2560x1280-ICONS-WATCHES-FAMILY-2022

Oppdatert

29. januar 2024

En gang i tiden ble merket kalt kongenes gullsmed, men i dag kjenner vi det ganske enkelt som Cartier. Selskapet begynte som en produsent av skreddersydde smykker og ur, men har i dag utviklet seg til en av de mest anerkjente urmakerne i verden. Cartier-klokker er ikke bare et symbol på luksus, de er et stykke historie.

B112_11LF-Cartier_165129-copiew_1200
Louis-Francois Cartier grunnla selskapet med samme navn i 1847 i Paris, Frankrike. I de første årene etablerte Cartier seg som et luksusmerke ved å imøtekomme de ekstravagante ønskene til eliten i samfunnet. Etter å ha bygget merkevaren i noen tiår, tok Cartier sønnene og senere barnebarna inn i virksomheten. De hjalp han med å utvikle og utvide selskapet til det vi kjenner det som i dag.

Klokkereisen til merket startet i 1904. Cartier skapte uret etter en oppfordring fra sin nære venn Alberto Santos-Dumont i tankene. Han var en pioner innen luftfart og trengte en klokke som kunne være med han på flyvninger. Dette resulterte i at Cartier skapte det første piloturet. Den karakteristiske klokken hadde en flat form og en firkantet ramme, og den ble oppkalt etter piloten som forespurte modellen og som først brukte den i luften – Santos-Dumont.

Santos_1
Santos_2
Santos_3

WCL53A67_fb_VW_1568203-1,w_1200_1
I 1967 skaper Cartier London modellen Crash, hvor klokkens kasse ser ut til å ha blitt kjørt over av hjulene på en bil. På denne tiden var dette en svært original og dristig tolkning av en klokkes kassedesign.

I siste halvdel av det tjuende århundre sto Cartier overfor store endringer. Etter Louis-Francois Cartiers barnebarn Pierre døde i 1964, bestemte de gjenværende familiemedlemmene seg for å selge familiebedriften. I 1972 kjøpte en gruppe investorer ledet av Joseph Kanoui selskapet.

I over 150 år har Cartier opprettholdt et enestående rykte i urmakerindustrien. Deres estetikk og forpliktelse til fortreffelighet har gjort det mulig for dem å bli høyt ansett av både klokkeprodusenter og samlere.

MANUF-EXT-RECADRAGE-3-1w_1200

Ønsker du å se mer fra Cartier? Besøk våre butikker i Nedre Slottsgate 11, Oslo og Strandgaten 7, Bergen eller se merket i vår nettbutikk.

SoMe_Bjerkemagasin23