Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Jaeger-LeCoultre - Mesteren i ny drakt

jlc-master-control-calendar-q4148420-stilllife

Oppdatert

02. februar 2024

Siden den ble introdusert i 1992, har Jaeger-LeCoultres Master Control-kolleksjon blitt definert av teknisk og stilistisk tilbakeholdenhet, dens konstante evolusjon er gjennomsyret av deres dype respekt for tradisjon og konstante søken etter innovasjon. I år relanseres kolleksjonen og de henter inspirasjon fra de klassiske runde klokkene på 1950-tallet, som Futurematic, PowerMatic og Memovox-modellene, og legger til en moderne vri. 

I stedet for å hylle en spesifikk historisk referanse, presenterer Jaeger-LeCoultre en rekke modeller med noen av de mest populære komplikasjonene. 

JLCbilde

Da Master Control-kolleksjonen ble lansert i 1992, var det den første av deres serier som fikk fordel av den banebrytende «1000 Hours Control» -sertifiseringen – noe som også inspirerte dens navn. Med denne bakgrunnen og Jaeger-LeCoultre sin lange historie med teknisk innovasjon, er relanseringen av Master Control ikke bare en stilistisk øvelse. Fabrikkens ingeniører har oppdatert alle urverkene, økt gangreserven til hele 70 timer og forbedret den generelle ytelsen og påliteligheten. Som alle Jaeger-LeCoultre’s modeller, har Master Control-nyhetene 8 års garanti i tillegg til deres «1000 Hours Control»-sertifisering. 

Master Control Chronograph Calendar

Den største nyheten i Master Control-kolleksjonen, med et helt nyutviklet urverk, Caliber 759, kombinerer en kronograf med et trippelt kalenderdisplay og en månefase. Denne alliansen av komplikasjoner, som ble brakt sammen for første gang i et Jaeger-LeCoultre-urverk, vekker til live de eldgamle båndene mellom urmakeri og astronomi. Den nye Caliber 759 har en column-wheel kronograf, en månefase-indikator og en 65-timers kraftreserve. 

Modellen måler 40 mm, har rektangulære kronograftrykkere, har en velproporsjonert 12,05 mm tykk kasse og tilbys i stål eller Le Grand Rose gold®. Safirglasset i baklokket avslører det fint finisherte og dekorerte urverket. Jaeger-LeCoultres designere har til denne modellen valgt en solbrun kalveskinnsrem, med den myke, matte finishen til Novonappa®, som vil utvikle en særegen patina over tid.  

jlc-master-control-chronograph-calendar-q4138420-front-2

Med sin fine, sølvhvite fargepalett, minimalistiske design og raffinerte detaljer, forankrer Master Control Date den nye kolleksjonen. Takket være sitt slanke urverk, Caliber 899, er den 40 mm store stålkassen til Master Control Date bare 8,78 mm tykk. Dette urverket har vært en bærebjelke hos Jaeger-LeCoultre siden introduksjonen for femten år siden, og har gjentatte ganger blitt oppdatert for å inkorporere den nyeste og ytelsesforbedrende teknologien. 

Den nyeste generasjonen av Caliber 899 er igjen videreutviklet for den nye kolleksjonen, rekonstruert i en litt modifisert form, og flere deler er laget av silisium for å minimere friksjonen og dermed bruke mindre energi. Gangreserven er nå økt til 70 timer. 

controldatejlc
jlccontrolreveW

Master Control Geographic

Jaeger-LeCoultres unike tolkning av en «travel watch» har vært et innslag i Master Control-kolleksjonen siden 1990, til stor glede for kjennere. I stedet for bare å indikere timen til en sekundær tidssone, har Geographic også en 24-timers natt– og dagindikator, og viser nederst på tallskiven byen som knyttes til denne tidssonen. Dette gir reisende muligheten til å angi sin andre tidssone etter sted, i stedet for å måtte beregne tidsforskjellen. Den nye generasjonen Caliber 939 øker gangreserven til Master Control Geographic til 70 timer, og urkassen er tilgjengelig i stål eller Le Grand Rose gold®. 

På 1940- og 50-tallet var Jaeger-LeCoultre kjent for sine trippel–kalender månefase urverk, og den nye Master Control Calendar bringer denne tradisjonen inn i det nye århundret. Urkassen måler her 40 mm x 10,95 mm, og tilbys enten stål eller Le Grand Rose gold®. 

Den finbalanserte klassiske utformingen av tallskiven er beholdt, med datoene markert rundt tallskiven, indikert med en rød-tippet viser, dagene og månedene vises i den øvre delen av tallskiven, og månefasen vises i nedre del. Men det er en frisk ny vri på datovisningen: i tillegg til å oppdatere Caliber 866 med de samme ytelsesforbedrende forbedringene som ble gjort med Caliber 899, har Jaeger-LeCoultres ingeniører lagt til en herlig ny «jumping» komplikasjon. Hver måned gjør datoviseren et 90-graders hopp fra den 15. til den 16., for ikke å skjule månefasedisplayet.

 

jlc-master-control-calendar-q4148420-stilllife
SoMe_Bjerkemagasin23