Tekst: Jon Henrik Haraldsen
Foto: Produsenten

Friske og elegante grønntoner utvider den tradisjonelle fargepaletten. 

Trodde du at klokkeverdenen var mest svart-hvitt? Tro om igjen. I tillegg til hvit, svart, sølv og blå, utfordrer flere farger den klassiske paletten. Hos de fleste produsentene har ulike toner av grønt etablert seg som en av de heteste fargene. 

 

 

 

Patek Philippe Perpetual Calendar Chronograph, ref. 5270P-014, er en sterk kandidat for den ultimate grønne drømmeklokken. Modellen er en fargesterk variant av den ettertraktede Ref. 5270, og viderefører det sveitsiske prestisjemerkets rike arv innen kompliserte kronografer med evighetskalender. Kassen av platina huser det egenproduserte kaliber CH 29-535 PS Q. En kraftoppvisning i sveitsiske haute horlogerie, med hele seks patenter knyttet til kronografen, samt en eksepsjonelt slank kalendermekanisme. 

 

 

Longines Spirit Zulu Time er en av årets nykommere som tar seg ekstra godt ut i grønt. Klokken er en reiseklar GMTmodell, som kan vise tiden i to ulike tidssoner samtidig. Designet er tuftet på klassiske pilot-ur, kombinert med moderne dimensjoner og mekanikk. Den 42 mm store kassen huser Longines’ eksklusive kaliber L844.4, som har rundt 72 timers gangreserve og en balansefjær av silisium. 

Moser & Cie. Endeavour Centre Seconds Concept Lime Green befinner seg på en litt annen del av stilspekteret, men er likevel et unikt stykke grønn klokkekunst.
Hovedattraksjonen er den spesielle tallskiven med hamret tekstur og emalje, og uten markører, tall og datovindu, er skiven helt fri for øvrige distraksjoner. Kombinert med en klassisk kasse har H. Moser & Cie. skapt en svært moderne og elegant dressklokke.

Den populære Seamaster Diver 300m er nå tilgjengelig i grønn drakt. Teknisk  har Omega opprettholdt de sterke spesifikasjonene modellen har blitt kjent for, men med grønn keramisk tallskive og bezel er uttrykket frisket opp. En udødelig klassiker som gjør seg like godt under vann som på land.

Omega Speedmaster ’57 bygger på en slektslinje som strekker seg helt tilbake til den aller første ikoniske Speedmaster-modellen fra 1957. Varianten med mørkegrønn tallskive er ikke helt tro mot originalen, men er derimot et slående elegant møte mellom fortid og nåtid. Urverket er det nye kaliber 9906 med manuelt opptrekk, som innfrir de strenge kravene for et sertifisert Master Chronometer.

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!