En av verdens største klokkemesser, Salon International de la Haute Horologerie (SIHH), samler årlig flere av de største klokkemerkene, entusiaster og ikke minst fagfolk fra hele verden i klokkehovedstaden Genève. Vi var naturligvis tilstede for å se, oppleve og velge ut nye modeller som vi gleder oss til å presentere i butikkene våre. Mellom foredrag, salgsmøter og arrangementer har vi også tatt oss tid til å skrive et lite reisebrev, med noen utvalgte høydepunkter fra årets messe.

VACHERON CONSTANTIN

Tradisjonsrike Vacheron Constantin lanserte en spesielt spennende nyhet på årets SIHH. Vi snakker om den nye kolleksjonen FIFTYSIX. FIFTYSIX-kolleksjonen er en hyllest til 50-tallet – de runde klokkenes gylne år og samtidig et anerkjennende nikk til Vacheron Constantins ikoniske 6073-klokker fra samme epoke. Referansene til 6073 er tydelig i FIFTYSIX-serien. Blant annet gjennom den selvopptrekkende mekanikken som Vacheron Constantin først introduserte i nettopp 6073-serien. Den nye kolleksjonen presentert på SIHH er tilgjengelig i tre varianter og kommer i både gull og stål.

I tillegg til FIFTYSIX lanserer Vacheron også en ny variant av” reisekolleksjonen” Overseas, Overseas Ultra-Thin Perpetual Calendar. Modellen er kun 8,1 mm tykk og kassen er laget i 18 karat rosegull.

IWC

Legendariske IWC Schaffhausen feirer 150 år i 2018. Dette ble behørig markert på årets SIHH, med blant annet en hel jubileumskolleksjon ”150 Years” bestående av 27 limiterte modeller. De er alle klassiske ur som Portugieser, Portofino, Da Vinci, Pilot’s Watches samt nye Tribute to Pallweber.

Hele tre nye klokker inngår i Tribute to Pallweber-kolleksjonen. Det spesielle med urene er at IWC for første gang har bygget inn digital time- og minuttvisning på displayet i et armbåndsur. Tidligere har IWC kun brukt denne teknologien i sine lommeur, en teknologi som var regnet som revolusjonerende i 1884.

Ikoniske Portugieser fikk også flere nye tilskudd i familien på årets messe. Alle inngår i den såkalte Jubilee-kolleksjonen. Det spesielle med de nye urene i Portugieser-kolleksjonen er det nye urverket fra calibre 69000-serien. I følge IWC er det noe av det mest sofistikerte urverk som noen gang er laget. En av modellene, IW504501, kombinerer også for aller første gang en Perpetual kalender med tourbillon.

JAEGER-LeCOULTRE

2018 er året hvor Jaeger-LeCoultre vil rette fokuset mot håndverkerne og menneskene bak de små kunstverkene med sin «Made of Makers» kampanje. Det er 185-års jubileum for deres manufacture og de ønsker med dette å hylle seg selv og andre prestisjefylte og kunstneriske verdener. Dette gjør de blant gjennom samarbeidet med argentinske Casa Fagliano som leverer skinnremmer til Reverso-kolleksjonen.

Jaeger-LeCoultre feirer også et annet jubileum i 2018. Det er nemlig 50 år siden klokkehusets første Memovox Polaris ble laget. For å markere dette lanserer Jaeger-LeCoultre den helt nye Polaris-kolleksjonen. Kanskje aller mest interessant er den limiterte Memovox Polaris. Inspirert av Grand Maison klassikeren fra 1968, men med et moderne og sporty design er uret ment for den aktive. Klokken kommer i et begrenset opplag på kun 1000 ur. Polaris Automatic, Polaris Chronograph og Polaris Chronograph World Time er også nye modeller i Polaris-kolleksjonen.

Jaeger-LeCoultre lanserte også flere nye modeller i deres elegante Rendez-Vous kolleksjon. Fellesneveren for mange av de er fargen blå. Både tallskiver, remmer, visere og natt/dagindikatoren er preget av denne majestetiske og elegante fargen. I tillegg har detaljene på tallskivene fått et enda mer feminint uttrykk ved at arabiske tall og visere har blitt smalere.

PANERAI

Italienske Officine Panerai er en selvskreven gjest på SIHH. Den kanskje største nyheten fra merket på årets messe er Panerai Luminor Due 38 mm. Dette er første gang Panerai lanserer en klokke i denne størrelsen. De ulike variantene av remmer og farger kombinert med størrelsen på kassen gjør årets nyhet fra Panerai meget anvendelig. Klokken kan kanskje også være interessant for kvinnelige klokkeentusiaster. Panerai Luminor Due fås også i 42 mm og 45 mm, hvor de også lanserte flere nye modeller.

CARTIER

Cartier markerer ikke jubileum i 2018, men kommer like fullt med flere spennende nyheter. Blant annet en ny versjon og relansering av Santos De Cartier, klokken som i 1904 ble spesiallaget til flygeren Santos-Dumont. Årets versjon er en hyllest til originalen, men med et tydelig moderne design. Santos lanseres også med Cartiers nye «Cartier QuickSwitch system» som gjør at man selv på en svært enkel måte kan bytte mellom rem og lenke. Selve mekanismen er godt skjult bak remfestet. De har også utviklet et innovativt system for justering av lenken, deres «SmartLink self-fitting technology». Uten bruk av verktøy kan du nå fjerne og sette på ledd, kun ved å trykke på en liten knapp på hvert ledd, da kommer skruen ut.

I tillegg til Santos, viste Cartier også frem nye utgaver av Panthère de Cartier. Den ikoniske klokken kommer nå blant annet med diamanter på urkassen. En elegant modell som nå får et enda mer feminint uttrykk.

MONTBLANC

Med 1858-kolleksjonen anerkjenner Montblanc sin sveitsiske fjellarv. De nye modellene fra 1858-kolleksjon er inspirert av de legendariske Minerva klokkene fra 1920- og 30-tallet som var ment til militærbruk og fjellekspedisjoner, samtidig som de hyller Minerva-fabrikken deres og dens 160 år med spennende historie. Det er lansert flere sporty modeller, slik som deres «Geosphere», der fellesnevneren er et tøft uttrykk for friluftsmennesker som er glad i fjellturer.

Dette er en kolleksjon av robuste og gode ur, laget for ekstreme forhold!